Κόσμος Μπάσκετ

Κόμπι Μπράιαντ: Το μοιραίο 15λεπτο που το ελικόπτερο “παγιδεύτηκε” στην ομίχλη

Ακούστε το άρθρο

Κάθε ώρα που περνά από το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τις ζωές του Κόμπι Μπράιαντ και της μεγάλης κόρης του (μεταξύ άλλων) στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες πληροφορίες σχετικές με τα αίτια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Dailymail, το ελικόπτερο του πρώην αστέρα των Λέικερς περιστρεφόταν επί 15 σχεδόν λεπτά πάνω από τις Μπέρμπανγκ της Καλιφόρνια περιμένοντας εκκαθάριση του εναέριου χώρου από τον πύργο ελέγχου.

Σ’ αυτά τα κρίσιμα, όπως αποδείχθηκε, 15 λεπτά ο πιλότος πετούσε το ελικόπτερο βασιζόμενος στη φυσική του όραση και όχι στα όργανα ενώ όμως η ορατότητα ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι λίγα λεπτά πριν τη μοιραία πρόσκρουση ο υπεύθυνος του πύργου ελέγχου ακούγεται να λέει στον πιλότο ότι “πετάς πολύ χαμηλά”. Εν τέλει αυτό ήταν και το μεγάλο “λάθος”. Η πρόσκρουση στη συνέχεια ήταν μάλλον αναπόφευκτη.

Κόμπι Μπράιαντ: Το μοιραίο 15λεπτο που το ελικόπτερο
 DAILYMAIL

Οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές από την αρχή της πτήσης περίπου στις 9 τοπική ώρα. Η περιστροφή των 15 λεπτών άρχισε περίπου στις 9:20 και παρά το γεγονός ότι, όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, ο πιλότος θα μπορούσε να πάρει άδεια για να πετάξει μόνο με τη βοήθεια των οργάνων δεν το έκανε.

Στις 9:44 ο πιλότος επιχείρησε να δώσει λίγο ύψος, όμως αυτή η προσπάθεια δεν αποδείχθηκε αρκετή για να αποφευχθεί η θανατηφόρα πρόσκρουση.

Τη στιγμή της πρόσκρουσης το ελικόπτερο πετούσε με 184 μίλια την ώρα και έχανε ύψος με ρυθμό 4000 ποδιών το λεπτό!

Τα θύματα

Εξάλλου, όπως αναφέρει το Sport24.gr είχε γίνει γνωστό ότι ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς όπως και η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα, έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, ενώ τις τελευταίες ώρες άρχισαν να γίνονται γνωστά τα ονόματα και των υπόλοιπων θυμάτων.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι στο ελικόπτερο ήταν ο προπονητής μπέιζμπολ του Orange Coast College, Τζόζεφ Αλτομπέλι, μαζί και η σύζυγός του και η κόρη του. Λίγο αργότερα, ο σύζυγος ενός ακόμη θύματος, της Κριστίνα Μάουζερ έκανε ανάρτηση στο facebook όπου γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου της συζύγου του και προπονήτριας της κόρης του “Black Mamba”.

Εν συνεχεία, όπως μετέδιδαν και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης του Λος Άντζελες ταυτοποιήθηκαν και τα υπόλοιπα θύματα: Πρόκειται για τη Σάρα Τσέστερ και την κόρη της, Πέιτον, που ήταν επίσης συμπαίκτρια της Τζιάνα, καθώς και του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου, το 50χρονου Αρά Ζομπαγιάν.

Όλη η επικαιρότητα