Κόσμος

Κόμπι Μπράιαντ: Το παιχνίδι με την κόρη του λίγες ώρες πριν τη μοιραία πτήση

Ακούστε το άρθρο

Εκτός από τεράστιος αθλητής ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν και ένας πολύ αφοσιωμένος πατέρας.

Αυτό ήταν κάτι γνωστό, ωστόσο επιβεβαιώνεται και στο βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα το αμερικανικό δίκτυο «TMZ».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του δικτύου που δίχασε, καθώς δημοσιοποίησε τον θάνατο του αμερικανού σούπερ σταρ πριν προλάβει να ενημερωθεί η οικογένεια του, ο Κόμπι πέρασε το τελευταίο του βράδυ του, παίζοντας με την 3χρονη κόρη του, Μπιάνκα.

Λίγες μόνο ώρες πριν το τραγικό συμβάν τίποτα δεν προμήνυε τα όσα τραγικά θα ακολουθούσαν…

Μάλιστα, ήταν τόσο αφοσιωμένος πατέρας που πριν από σχεδόν ένα χρόνο είχε εξηγήσει πως δεν πετούσε με ελικόπτερο επειδή ήταν μια διασημότητα, αλλά το χρησιμοποιούσε επειδή ήταν μπαμπάς και ήθελε να ξεκλέψει χρόνο με τα παιδιά του.

Το βίντεο από τις τελευταίες στιγμές του 41χρονου άσου τον δείχνει να βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Fashion Island στο Newport Beach και να παίζει με την μικρή του κόρη και να περπατάει μέσα από τα καταστήματα.

Πρόκειται για μια υπέροχη στιγμή. Ωστόσο, μετατρέπεται αυτομάτως σε ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο, αφού είναι η τελευταία εξόρμηση που είχε η Μπιάνκα με τον μπαμπά της, καθώς και μια από τις τελευταίες φορές που τον βλέπει…

Η αλλαγή διαδρομής του μοιραίου ελικοπτέρου

Νωρίτερα, νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες το ελικόπτερο που επέβαινε ο Κόμπι Μπράιαντ η 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλοι 7 άνθρωποι έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία σημαντικός παράγοντας στην τραγική αυτή εξέλιξη έπαιξαν οι καιρικές συνθήκες, καθώς στο Λος Άντζελες την μοιραία Κυριακή επικρατούσε ομίχλη.

Ενδεικτικό είναι και το γράφημα που δίνουν στη δημοσιότητα οι Los Angeles Times, όπου δείχνουν το ελικόπτερο, που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο John Wayne με προορισμό το αεροδρόμιο Camarillo, να επιλέγει διαφορετική διαδρομή από αυτή που επέλεγε συνήθως και που είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον άλλες 20 φορές από τα τέλη του 2018. Ο λόγος που επιλέχθηκε διαφορετική διαδρομή, σύμφωνα πάντα με τους Los Angeles Times, είναι η περιορισμένη ορατότητα.

Μιλώντας σε αμερικανικά ΜΜΕ, εκπρόσωπος του NTSB δήλωσε ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου στην τελευταία του μετάδοση προς τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είπε ότι θα επιχειρήσει άνοδο για να αποφύγει ένα «στρώμα συννέφων». Τα στοιχεία του ραντάρ έδειξαν ότι το ελικόπτερο ανέβηκε στα 2.300 πόδια και στη συνέχεια ξεκίνησε μια αριστερή καθοδική στροφή.

Η πρόσκρουση που ακολούθησε ήταν τόσο σφοδρή ώστε το ελικόπτερο να γίνει κομμάτια και τα συντρίμμια του να απλωθούν σε μια έκταση 180 μέτρων.

«Υπάρχει το σημείο της σύγκρουσης σε έναν λόφο και ένα κομμάτι της ουράς του ελικοπτέρου βρίσκεται στην αριστερή πλευρά. Η άτρακτος βρίσκεται στην άλλη πλευρά του λόφου και ο κύριος κινητήρας είναι περίπου 90 μέτρα πιο πέρα».

Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Το πρωί της Τρίτης η Daily Mail δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών -η εγκυρότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη- για τις οποίες υποστηρίζει ότι έχουν τραβηχτεί λίγα λεπτά μετά την συντριβή του ελικοπτέρου.

 

via

Όλη η επικαιρότητα