Εκπαίδευση

Κοινό μεταπτυχιακό από Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Πελοποννήσου

panep.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Επιχειρηματικότητα και Διακυβέρνηση» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 ογδόντα (80) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών.


Η εκπαιδευτική διαδικασία υποστηρίζεται από ειδικές διαδικτυακές εφαρμογές που επιτρέπουν και την εξ αποστάσεως παρακολούθηση του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στον τομέα της Επιχειρηματικότητας και Διακυβέρνησης με τις εξής κατευθύνσεις:
a)     Κατεύθυνση Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης η παρακολούθηση της οποίας θα οδηγεί στην χορήγηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη με έμφαση στην Επιχειρηματικότητα». Η Κατεύθυνση αυτή θα δεχθεί 40 φοιτητές.

b)     Κατεύθυνση Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης η παρακολούθηση της οποίας θα οδηγεί στην χορήγηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης  « Διακυβέρνηση και Ανάπτυξη με έμφαση στην Διακυβέρνηση». Η Κατεύθυνση αυτή θα δεχθεί 40 φοιτητές.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του τίτλου ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα και απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε δέκα (10) υποχρεωτικά μαθήματα κατά τη διάρκεια δύο διδακτικών εξαμήνων, (πέντε ανά εξάμηνο) καθώς και η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας που πραγματοποιείται κατά τους τελευταίους έξι μήνες του προγράμματος, σε συνδυασμό με την παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων μεθοδολογίας και εμβάθυνσης. 

Όλα τα μαθήματα διαρκούν τουλάχιστον δέκα τρεις (13) εβδομάδες και διδάσκονται τρεις (3) ώρες εβδομαδιαίως. Τα μαθήματα μπορεί να πραγματοποιούνται με χρήση σύγχρονης και ασύγχρονης διαδικτυακής επικοινωνίας και να παρακολουθούνται εξ αποστάσεως.


Η γλώσσα διδασκαλίας των μαθημάτων είναι η Ελληνική.


Η επαρκής γνώση της Αγγλικής γλώσσας είναι αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι απαιτήσεις μελέτης διεθνούς βιβλιογραφίας.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι πτυχιούχοι Τμημάτων Οικονομικής Κατεύθυνσης, Επιστημών Διοίκησης, Θετικών Επιστημών και λοιπών Τμημάτων Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια ή Τεχνολογικά Ιδρύματα) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι:

1.                 Υπογεγραμμένη αίτηση υποψηφιότητας
2.                 Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
3.                 Αντίγραφα προπτυχιακών τίτλων σπουδών. Οι κάτοχοι προπτυχιακών τίτλων σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση τίτλου τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
4.                 Αντίγραφα τυχόν μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση τίτλου τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
5.                 Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
6.                 Φωτοτυπία δύο όψεων, της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου
7.                 Δύο (2) φωτογραφίες
8.                 Δύο (2) συστατικές επιστολές
9.                 Αποδεικτικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον καλής γνώσης.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από μέλη Δ.Ε.Π. των 2 Τμημάτων, βαθμολογεί τον κάθε υποψήφιο με βάση συγκεκριμένο αλγόριθμο (υπολογισμός βαθμολογίας υποψηφίων)και τον καλεί για συνέντευξη ώστε να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.

Για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων συνολικού ύψους 3.500 € τα οποία καταβάλλονται αναλογικά με την έναρξη του κάθε εξαμήνου.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές από τη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Επιχειρηματικότητα και Διακυβέρνηση» (Γραμματεία  Π.Μ.Σ. «Επιχειρηματικότητα και Διακυβέρνηση» Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Θέση Σέχι, Πρώην τέταρτο πεδίο βολής, Τρίπολη, Τ.Κ. 22100, τηλ. 2710230123, fax: 2710230139, e-mail: econ@uop.gr) μέχρι  31/8/2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου) υπόψη κα Δήμητρα Γιαννακοπούλου.

Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά προβλέπεται να έχουν ανακηρυχθεί πτυχιούχοι μέχρι την έναρξη του Προγράμματος τον Οκτώβριο του 2015. Σε αυτήν την περίπτωση οφείλουν να προσκομίσουν εγκαίρως τα απαραίτητα δικαιολογητικά. – www.kalimera-arkadia.gr

Όλη η επικαιρότητα