Κόσμος

Κοινό μέτωπο με την Κλίντον για ήττα του Τραμπ θέλει ο Σάντερς

3e1ef4fa92fac68c4edcd9c028547af6.jpg
Ακούστε το άρθρο
O υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς είπε, μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα συνεργαστεί με τη Χίλαρι Κλίντον -η οποία έχει κλειδώσει το χρίσμα- για να ηττηθεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο 74χρονος Σάντερς υπογράμμισε ότι μια προεδρία του Τραμπ θα συνιστούσε «καταστροφή».

Σημείωσε ότι θα παραμένει στη μάχη για το χρίσμα μέχρι την τελευταία προκριματική αναμέτρηση την επόμενη εβδομάδα και τόνισε ότι σύντομα θα συναντηθεί με την Κλίντον.

Μιλώντας έξω από τον Λευκό Οίκο, ο γερουσιαστής από το Βερμόντ, είπε ότι συνεχάρη την Χίλαρι Κλίντον και ανυπομονεί να τη συναντήσει. Ευχαρίστησε τον Μπαράκ Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την ουδετερότητά τους στη διάρκεια της αναμέτρησης στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Πολλοί είναι αυτοί που καλούν τον Σάντερς να εγκαταλείψει την κούρσα για το χρίσμα και να στηρίξει την Κλίντον. 

Ο ίδιος είπε ότι θα ολοκληρώσει την διαδικασία των προκριματικών στις 14 Ιουνίου, οπότε θα διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές στην Ουάσινγκτον. 

Ο Σάντερς είπε ότι σκοπεύει να θέσει τα ζητήματα που πρόβαλε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του και στο συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο και ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει μια στροφή της κοινωνίας προς μια «ολιγαρχική μορφή».

Ο Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται να στηρίξει την Χίλαρι Κλίντον, είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι οι διαμάχες μεταξύ των Δημοκρατικών θα τελειώσουν τις επόμενες εβδομάδες τώρα που η Κλίντον κέρδισε το χρίσμα του κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

 

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα