Κόσμος

Κόκκινο της Κομισιόν σε Chanel No5 και Μiss Dior

articlegal_23114_26709.w_hr.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Μέριλιν το φορούσε στο κρεβάτι, χωρίς τίποτα άλλο. Τώρα το Chanel Νο5 το άρωμα–θρύλος κινδυνεύει από οδηγία των Βρυξελλών για τις αλλεργίες. Και το Miss Dior καλείται να αλλάξει φόρμουλα.

Η Μέριλιν το φορούσε στο κρεβάτι, χωρίς τίποτα άλλο. Τώρα το Chanel Νο5 το άρωμα–θρύλος με ιστορία 93 ετών, κινδυνεύει και μάλιστα από τις Βρυξέλλες. Αυτό και το Miss Dior είναι μεταξύ των πολλών αρωμάτων που υποχρεώνονται να αλλάξουν τη φόρμουλα της σύνθεσής τους μετά από μια νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των καταναλωτών από τις αλλεργίες.

Η Κομισιόν είχε προειδοποιήσει από το 2012 τους οίκους για την οδηγία καθώς τα τρία αλλεργιογόνα, κιττράλη ατρανόλη και χλωροατρανόλη θεωρήθηκαν μη ασφαλή

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, το Chanel 5, το άρωμα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, κάθε 30 δευτερόλεπτα πωλείται ένα μπουκάλ, θα πρέπει να αλλάξει φόρμουλα.

«Η προσαρμογή είναι πρόκληση, αλλά αυτό ακριβώς είναι το ταλέντο μας, η «μύτη» μας και η ικανότητα μας να διατηρούμε την ποιότητα και την ταυτότητα των αρωμάτων μας» είπε εκπρόσωπος της Chanel. Και ο οίκος Floris, το αρωματοποιείο της βασίλισσας Ελισάβετ ερευνά εάν θα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές.

Η Κομισιόν είχε προειδοποιήσει από το 2012 τους οίκους για την οδηγία καθώς τα τρία αλλεργιογόνα, κιττράλη ατρανόλη και χλωροατρανόλη θεωρήθηκαν μη ασφαλή.

Οι υπηρεσίες της Επιτροπής στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης πρότειναν επίσης αλλαγές στη συσκευασία των προϊόντων καθώς τα πρόσθετα αλλεργιογόνα θα πρέπει να υπόκεινται στην υποχρέωση ατομικής επισήμανσης πάνω στη συσκευασία ενός καλλυντικού προϊόντος. Με άλλα λόγια, πρέπει να αναφέρονται στον κατάλογο των συστατικών, μαζί με τις λέξεις «parfum» ή «aroma».

Εκτιμάται ότι μεταξύ 1 και 3 % του πληθυσμού της Ευρώπης έχει δερματική αλλεργία σε αρώματα. Τα συνηθέστερα συμπτώματα περιλαμβάνουν ερεθισμό, οίδημα και εξάνθημα, αλλά ενδέχεται να εξελιχθούν σε χρόνια πάθηση (έκζεμα). 

Πηγή: thetoc.gr

Όλη η επικαιρότητα