Ελλάδα

Κολωνάκι: Έκρηξη έξω από τον Άγ. Διονύσιο – Τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού

Ακούστε το άρθρο

Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη! – Το κουτί εντόπισε ο νεωκόρος και ειδοποίησε τον αστυνομικό του τμήματος Εξαρχείων – Μόλις ο αστυνομικός το πλησίασε, σημειώθηκε η έκρηξη

Έκρηξη σημειώθηκε στις 7:10 το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος και σημειώθηκε σε μεταλλικό κουτί που είχε αφεθεί στο πεζοδρόμιο έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στη Σκουφά.

Το κουτί εντόπισε ο νεωκόρος της εκκλησίας και ειδοποίησε τον αστυνομικό του τμήματος Εξαρχείων. Ο αστυνομικός έφτασε στο σημείο και άρχισε να περιεργάζεται το μεταλλικό κουτί που φέρεται να είχε μέσα έναν ωρολογιακό μηχανισμό. Τότε ΄προκλήθηκε η έκρηξη που τον τραυμάτισε ελαφρά στα χέρια και το πρόσωπο. Επίσης ελαφρά τραυματίστηκε και ο νεωκόρος.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαιτέρως την αστυνομία είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη!

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε έχει μεταφερθεί στο 401 και ο νεωκόρος στον Ευαγγελισμό.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την πρώτη στιγμή, ενώ επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών στον «Θέμα 104,6»: Φαίνεται να είναι μικρής ισχύος μηχανισμός

Σοκαρισμένος από την έκρηξη του σημειώθηκε το πρωί μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά, δήλωσε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Από ότι φαίνεται ευτυχώς ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, δεν κινδυνεύει η ζωή του, αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε.

Όπως περιέγραψε ο κ.Στράτος Μαυροειδάκος, ο αστυνομικός «επέβαινε σε περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων. Έφτασε στο σημείο και κατά την προσέγγισή του υπήρξε έκρηξη. Φαίνεται να είναι μικρής ισχύος μηχανισμός ευτυχώς».

Το αντικείμενο σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ανέφερε, είχε μετακινηθεί από κάποιον άνθρωπο της εκκλησίας.

«Φαίνεται ότι ήταν στα σκαλάκια της εκκλησίας, επειδή μετακινήθηκε, αν ήταν απλά γκαζάκια, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός», εκτίμησε.

«Μου προκαλεί σοκ ότι ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός έξω από εκκλησία και μάλιστα χωρίς τηλεφώνημα», ανέφερε ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και  είπε ότι η έκρηξη δεν ήταν ισχυρή και πως από όσα είδε ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Στις αρχές Δεκεμβρίου άγνωστοι είχαν τοποθετήσει, γκαζάκια έξω από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 40 Εκκλησιές Θεσσαλονίκης.

bomba02
bomba03
ekrixi04
ekrixi05
ekrixi06
ekrixi02

πηγή

Όλη η επικαιρότητα