Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος: Από μικρός στον προσκοπισμό

Από μικρός στον προσκοπισμό ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία. Εκτός από αυτό όμως, είναι ένας άνθρωπος δραστήριος, δεν το βάζει κάτω και εκείνο που του αρέσει είναι να βοηθά και να στηρίζει συνανθρώπους του.

Αρκετά δραστήριος κοινωνικά, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, έχει αποκτήσει χιλιάδες φίλους και γνωστούς που τον στηρίζουν και συμμετέχουν στις δράσεις που κάνει τόσο με την Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας όσο και με την Ένωση Παλαιών Προσκόπων του Νομού.

Παραμένει ενεργό μέλος της κοινωνίας και εκείνο που τον διακρίνει είναι η αλληλεγγύη, η καλοσύνη και η αγάπη του για την φύση και τον πολιτισμό.

Σήμερα μιλά σε «Πρώτο Ενικό» για τον προσκοπισμό και την ενασχόλησή του με αυτόν ενώ σχολιάζει και την σημερινή οικονομική κατάσταση.

 

Πόσα χρόνια είσαι πρόεδρος στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας;

«Διανύω τον 5ο χρόνο… Νωρίτερα και από μικρό παιδί πέρασα όλα τα στάδια της Ιεραρχίας και έχω τιμηθεί με μετάλλια -εξαίρετων Πράξεων, για τις υπηρεσίες στους Σεισμούς, ευδόκιμου Υπηρεσίας, Προσκοπικής Αξίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.α.».

 

Τι σημαίνει για εσένα προσκοπισμός;

«Ο Προσκοπισμός είναι μια ευρεία έννοια που περιλαμβάνει και κλείνει μέσα της ανώτερες αξίες όπως αυτή της φιλίας, της αγάπης, της προσφοράς, της αλληλεγγύης, σημαίνει να αγαπάς. Να αγαπάς τη φύση, τους συνανθρώπους σου. Να αγαπάς τον κόσμο όλο. Προσκοπισμός σημαίνει να δίνεις. Να δίνεις φροντίδα, στοργή, ελπίδα. Να μοιράζεσαι ό,τι σου περισσεύει. Προσκοπισμός σημαίνει ψυχαγωγία, αγωγή της ψυχής. Ενασχόληση με ουσιαστικά ενδιαφέροντα που εξυψώνουν την ψυχή σου και διευρύνουν τους ορίζοντές σου. Προσκοπισμός σημαίνει περιπέτεια. Προσκοπισμός σημαίνει να δένεσαι με ανθρώπους και να δημιουργείς στενούς δεσμούς φιλίας που αντέχουν στον χρόνο. Προσκοπισμός σημαίνει τρόπος ζωής, δίψα για τη ζωή, αγάπη για τη ζωή».

 

Ποιό είναι το μήνυμα του προσκοπισμού ανά την Ελλάδα;

«Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο μέσα από τα ιδεώδη και τις Αξίες της κίνησης. Με το παράδειγμα να ενδυναμωθεί ο Εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη και παράλληλα μέσα από το επαγωγικό παιγνίδι του Προσκοπισμού οι νέοι να θωρακιστούν με Ιδανικά και να δομήσουν ένα καλό χαρακτήρα χρήσιμο και άξιο».

 

Όλα αυτά τα χρόνια τι εμπειρίες έχεις αποκομίσει;

«Πολυποίκιλες και πολυσύνθετες… Μου έδωσε εφόδια Ζωής, τρόπο και στάση ζωής, συμπεριφοράς και κυρίως την Προσφορά.. Έζησα έντονες συγκινήσεις και βέβαια ό,τι περιγράφεται ήδη»

 

Ένα μήνυμα για το μέλλον.

«Πάντα Εσο Έτοιμος… Αιέν Αριστεύειν…».

 

Όσον αφορά το τραπεζικό κομμάτι ένα σχόλιο για την κρίση και τα capital controls;

«Είναι τροχοπέδη και θα πρέπει ,στις κατάλληλες συνθήκες, να αρθούν».

 

Ως τραπεζικό στέλεχος ποια εικόνα σχηματίζεις για το μέλλον της Ελλάδας;

«Εμπεριέχονται πολλές δυσκολίες. Ανησυχώ γιατί με τις ακραίες δυστυχώς κοινωνικοοικονομικοπολιτικές συνθήκες που δημιουργούνται στις μέρες μας, φθείρονται και απαξιώνονται όλο και περισσότερο οι ελληνικές αρχές και αξίες και αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος».

 

Who is Who

Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, κατάγεται και ζει στην Ηλεία. Υπήρξε τραπεζικό στέλεχος και σήμερα είναι πρόεδρος της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Νομού Ηλείας. Επίσης είναι στέλεχος της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος (Συντονιστής της Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας) αλλά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικτύου Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών Νομού Ηλείας. Είναι ενεργό στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Νομού Ηλείας καθώς και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.