Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Αεροπλάνο κόπηκε στα δύο – Δεκάδες τραυματίες

Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας Pegasus Airlines, που είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και συνετρίβη. 

Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών Τζαχίτ Τουρχάν, στο αεροσκάφος επέβαιναν 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη δυτική επαρχία της Σμύρνης. Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ομάδες διάσωσης επιχειρούν στο σημείο για να απομακρύνουν τους επιβάτες, ενώ άτομα εγκλωβίστηκαν και στο κουφάρι του αεροσκάφους.

«Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» είπε και ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN Turk.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους,όπως και ένα τμήμα της κοντά στην ουρά, να έχουν κοπεί. Οι επιβάτες εκκενώνουν το αεροσκάφος, που έχει καταλήξει στο γρασίδι, δίπλα από τον διάδρομο προσγείωσης.

Νωρίτερα, στις εικόνες που μεταδίδονταν διακρινόταν ένα τμήμα του αεροσκάφους να έχει πιάσει φωτιά.

Το Boeing 737 φαίνεται πως βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληττε την περιοχή εκείνη την ώρα, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι το αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί εν μέσω σφοδρών ανέμων, ενώ οι δύο προηγούμενες πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω του αέρα.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος. Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, 12 παιδιά επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η αεροπορική εταιρεία Pegasus επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος της βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης μετά την προσγείωση κι ότι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί.

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

VIA

Όλη η επικαιρότητα