«Κόπηκαν» πολλοί Νέοι Αγρότες από την Ηλεία – Αναλυτικά τα ονόματα

Στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών 2014-2020 εντάσσονται (μαζί με τους επιλαχόντες) 528 Ηλείοι, σύμφωνα με την επίσημη απόφαση που εκδόθηκε χθες από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ωστόσο, σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», από τους 140 συνολικά απορριπτέους υποψήφιους σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, οι 110 προέρχονται από την Ηλεία!

Σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, εντάσσονται συνολικά 1210 Νέοι Αγρότες, οι οποίοι θα μοιραστούν το ποσό των 23,8 εκατ. ευρώ. Οι επιλαχόντες είναι 428, ενώ υπάρχουν και 43 εν δυνάμει δικαιούχοι, οι οποίοι θα μοιραστούν το ποσό των 803.500 ευρώ.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Μητρόπουλος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα διεκδικήσει και επιπλέον πόρους ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι επιλαχόντες, καθώς είχε τις περισσότερες αιτήσεις πανελλαδικά – πάνω από 1.800. όσον αφορά τους απορριπτέους, ο κ.Μητρόπουλος επισήμανε ότι υπάρχει το περιθώριο ένστασης εντός δεκαπενθημέρου, όπου θα γίνει επανεξέταση με όρους διαφάνειας και δικαιοσύνης.

«Έχουμε ζητήσει επιπλέον κονδύλια για να καλυφθούν και οι επιλαχόντες με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, καθώς είχαμε τις περισσότερες αιτήσεις πανελλαδικά ως Περιφέρεια μαζί με την Κεντρική Μακεδονία, και θα επιμείνουμε στη διεκδίκησή τους. Όσον αφορά τους απορριπτέους, όποιος θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, έχει το δικαίωμα εκ του νόμου να καταθέσει ένσταση το επόμενο δεκαπενθήμερο μέσω των συμβούλων μελετητών τους στις κατά τόπους Διευθύνσεις, οι οποίες θα διαβιβαστούν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει αξιοκρατία, διαφάνεια και δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Αναλυτικά τα ονόματα(1)

Αναλυτικά τα ονόματα(2)