Αχαϊα

Κόπηκε στα δύο η Ελλάδα: Εκλεισε για μια ώρα η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, κλειστό και το πορθμείο

Ακούστε το άρθρο

Μετά το ατύχημα με νταλίκα το μεσημέρι που παρέσυρε πινακίδα έκλεισε για μια ώρα και στα δύο ρεύματα η γέφυρα – Ταλαιπωρία και ουρές χιλιομέτρων

Κλειστή και στα δύο ρεύματα ήταν για περίπου μία ώρα το απόγευμα της Πέμπτης η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Σε συνδυασμό δε με το γεγονός ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων στην περιοχή ήταν κλειστό και το πορθμείο, η Δυτική Ελλάδα «χωρίστηκε» στα δύο, με αυτοκίνητα και πούλμαν να σχηματίζουν ουρές και στα δύο ρεύματα.

Αιτία ήταν το ατύχημα με την νταλίκα που συνέβη το πρωί της Πέμπτης στην Γέφυρα, όταν το πίσω μέρους ενός φορτηγού αποκολλήθηκε λόγω των ανέμων και προκάλεσε ζημιά στο μεταλλικό πλαίσιο στήριξης σήμανσης, στην έξοδο του Ρίου. Τελικά, όπως δήλωσε στο protothema.gr ο διευθυντής επικοινωνίας της Γέφυρας Γιάννης Φρέρης, εκτιμήθηκε ότι το μεταλλικό πλαίσιο έπρεπε στο σύνολό του να αποσυναρμολογηθεί. Για λόγους ασφαλείας, κατά την διάρκεια των εργασιών που εκτελούσαν ειδικοί γερανοί, η κυκλοφορία έπρεπε να διακοπεί και στα δύο ρεύματα.

Ταλαιπωρημένοι ταξιδιώτες χρειάστηκε να περιμένουν πάνω από μία ώρα είτε στο Ρίο είτε στο Αντίρριο, ώσπου να κατορθώσουν τελικά γύρω στις 7:30 το βράδυ να διασχίσουν την Γέφυρα και να κατευθυνθούν στον προορισμό τους.

Όλη η επικαιρότητα