Ηλεία

Κόπηκε το καινούργιο γεφύρι στο Λάττα Πηνείας

Ακούστε το άρθρο

ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ – ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Ένα γεφύρι, που σύμφωνα και με τις καταγγελίες των κατοίκων, παραδόθηκε ως καινούργιο έργο πριν 20 μέρες, έσπασε από την ορμή των νερών χθες τα ξημερώματα στο Λάττα Πηνείας, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να μην έχουν προόσβαση στις περιουσίες τους!

Τα ξημερώματα η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή της Πηνείας είχε ως συνέπεια τα γύρω λαγκάδια να οδηγήσουν φερτά υλικά, όπως καλάμια στο γεφύρι, το οποίο βούλωσε και στη συνέχεια κόπηκε!

Οι κάτοικοι και κυρίως οι κτηνοτρόφοι που βλέπουν να μην έχουν πρόσβαση στις αγροτικές τους εκτάσεις, είναι ανάστατοι και ζητούν εξηγήσεις από τους αρμόδιους, λέγοντας μάλιστα ότι όταν ήταν να ξεκινήσει το έργο για την κατασκευή νέου γεφυριού είχαν εκφράσεις τις ενστάσεις τους για τον τρόπο κατασκευής, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε ο κίνδυνος να επαναληφθεί η καταστροφή του γεφυριού.

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε χθες μιλώντας στην εφ. «Πατρίς της Κυριακής» ο κ. Διονύσιος Χάπας, επισημαίνοντας: «Είχαμε αντιδράσει για τον τρόπο κατασκευής του γεφυριού, αλλά δυστυχώς δεν ακουστήκαμε πουθενά. Είχαμε προτείνει για λύση να γίνει με ένα τετραγώνισμα, για να μην υπάρχει ο κίνδυνος να επαναληφθούν όσα έγιναν πριν 3 χρόνια. Το έφτιαξαν με τον ίδιο τρόπο. Το έργο το ολοκλήρωσαν πριν 20 μέρες Τα μηχανήματα είναι ακόμα εδώ.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά οι κακοτεχνίες και οι παραλείψεις των υπευθύνων δημιούργησαν πρόβλημα…».

Όλη η επικαιρότητα