WEB tv Ελλάδα

Κόρινθος: Κλειστός για 15 μέρες ο Ισθμός λόγω της κατολίσθησης! [PHOTOS – VIDEO]

Ακούστε το άρθρο

Για περίπου 15 ημέρες θα παραμείνει κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της κακοκαιρίας, υπήρξε κατολίσθηση χωμάτων και βράχων. Η επίσημη ανακοίνωση, ο κλειστός ισθμός και οι απίστευτες εικόνες.

Το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, απαγόρευσε τη διέλευση των πλοίων, που αναγκαστικά θα πρέπει να διέρχονται αυτό το διάστημα, από τη νότια και δυτική Πελοπόννησο.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Στα αίτια της διακοπής της λειτουργίας της Διώρυγας αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος της Κορίνθου. Σημειώνοντας πως τα συνεργεία προχωρούν στην αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος. Αλλά και πως γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργίας της διώρυγας.

Συγκεκριμένα, συμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας: «Εξαιτίας των ραγδαίων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, σημειώθηκε αποκόλληση χωμάτινων όγκων από τα πρανή της διώρυγας στην πλευρά της Στερεάς Ελλάδος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της Διώρυγας. Το προσωπικό της Διώρυγας αντελήφθη αμέσως το φαινόμενο και διέκοψε την κυκλοφορία των πλοίων».

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Τα συνεργεία μας προχωρούν ήδη σε αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος με βάση την ογκομέτρηση των χωμάτινων όγκων που μετακινήθηκαν, ενώ παράλληλα γίνεται και η απαραίτητη προετοιμασία για τις εργασίες αποκατάστασης».

Τέλος, η εταιρεία θα ενημερώσει το κοινό για τον ακριβή προβλεπόμενο χρόνο αποκατάστασης της λειτουργίας της διώρυγας με νεότερη ανακοίνωση. Δηλαδή μόλις ολοκληρωθεί η αυτοψία.

Ο ισθμός μετά την κατολίσθηση

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας, 26.02.2018 στον Ισθμό της Κορίνθου. Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή προκάλεσαν κατολίσθηση χωμάτων και βράχων που καθιστά αδύνατη τη διέλευση των πλοίων.

Η διώρυγα έκλεισε καθώς όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα υποχώρησαν τα πρανή με αποτέλεσμα να πέσουν κομμάτια από τα βράχια και χώματα μέσα στον Ισθμό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει κανένα σκάφος.

Όπως μάλιστα αναφέρουν τα μέσα της Κορίνθου, ολόκληρη… πλαγιά βρέθηκε μέσα στη Διώρυγα.

Ισθμός Ισθμός

Ισθμός Κορίνθου: Κατολίσθηση έκλεισε τη θαλάσσια δίοδο [ΒΙΝΤΕΟ]

Πηγή: newsit

Όλη η επικαιρότητα