Κορινθία

Κόρινθος: Σε αστυνομικό κλοιό τα δικαστήρια για την απολογία του 35χρονου

Ακούστε το άρθρο

Οι αστυνομικοί φοβούνται νέα επεισόδια για τον 35χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά

Αποκλεισμένα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι από το πρωί τα δικαστήρια στην Κόρινθο καθώς οι αστυνομικοί φοβούνται επανάληψη των εικόνων με Ρομά να προκαλούν επεισόδια όταν θα φτάσει στο κτήριο για να απολογηθεί ο 35χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά, ο οποίος μαζί με άλλους ομοφύλους του επιχείρησε να κλέψει κότες από το κτήμα του.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από το δικαστικό μέγαρο είναι αποκλεισμένοι στο πλαίσιο του ειδικού σχεδίου που έχει εκπονηθεί από την ΕΛΑΣ ενώ στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί ήδη αρκετοί Ρομά με αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί απέναντί τους.

Τις προηγούμενες ημέρες συγγενείς και φίλοι του θύματος διεμήνυαν ότι είναι αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη την ίδια ώρα που το γύρο του διαδικτύου κάνει κάλεσμα συμπαράστασης πολιτών στον 35χρονο έξω από τα δικαστήρια.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το έγκλημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής όταν ο 52χρονος επιχείρησε μαζί με άλλους Ρομά να κλέψει κότες από το κοτέτσι του 35χρονου. Τότε αυτός πυροβόλησε εναντίον τους με αποτέλεσμα αρχικά η ομάδα των Ρομά να διασκορπιστεί.

Λίγο αργότερα, Ρομά πήγαν στο τοπιικό αστυνομικό τμήμα και είπαν στους αστυνομικούς ότι από την ομάδα που είχε επιχειρήσει να μπει στο σπίτι έλειπε ένα άτομο.

Αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες που διήρκησαν όλο το βράδυ χωρίς να εντοπίσουν τον 52χρονο αγνοούμενο.

Το πρωί της Κυριακής, όμως, κλιμάκιο της Ασφάλειας που έφτασε στο σημείο εντόπισε κηλίδες αίματος στο όχημα του 35χρονου. Μετά από ανάκριση και έρευνες στην περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά τη σορό του Ρομά σε ένα λατομείο όπου την είχε πετάξει ο 35χρονος, ο οποίος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι βρήκε νεκρό τον επίδοξο κλέφτη και πέταξε το πτώμα στο λατομείο.

gupsy1
korint1
korint2
korint3

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα