Βόλεϊ

Κόροιβος Αμαλιάδας – Βόλεϊ: «Πρωταρχικός μας στόχος η παραμονή στην Α2»

Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη της σεζόν έδωσαν  χθες στον Κόροιβο Αμαλιάδας βόλεϊ. Για το αγωνιστικό σκέλος, μίλησαν ο προπονητής της ομάδας Ανδρέας Γκρουμούσας, καθώς και ο αρχηγός Φώτης Παναγιωτάρας, ενώ από την πλευρά της διοίκησης, μίλησε ο έφορος Παναγιώτης Σάκκος. 

Αναλυτικά  οι δηλώσεις:

 Ο Ανδρέας Γκρουμούσας, ανέφερε:  «Ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες της Αμαλιάδας, είτε είναι μπάσκετ, είτε ποδόσφαιρο. Φέτος εμείς έχουμε τη χαρά να πρεσβεύουμε την πόλη μας, βασικά την πόλη μας, την ομάδα, γιατί η ομάδα η δική μας έχει μεγάλη ιστορία, αλλά και τους εαυτούς μας. Όπως το κάναμε τα τελευταία 15-20 χρόνια, στηριζόμενοι πάντα στις δικές μας δυνάμεις. Ο Κόροιβος δεν είναι μόνο το ανδρικό. Θ κατέβει φέτος με έξι αγωνιστικά τμήματα. Με τους άνδρες, που είναι η ναυαρχίδα, αλλά και με έφηβους, παίδες, παμπαίδες, καθώς και στα γυναίκες παγκορασίδες και κορασίδες. Για κάποιον που ασχολείται με τον αθλητισμό, αντιλαμβάνεται τι κόστος έχει αυτό και τι προσπάθεια απαιτείται από τη διοίκηση και τους προπονητές. Τέσσερις προπονητές του Κοροίβου, παλιοί παίκτες που έχουν βοηθήσει και έχουν παίξει, βάζουν πλάτη. Για τον Κόροιβο αυτό είναι δύσκολο, γιατί είναι ένας σύλλογος ο οποίος δεν έχει κανένα έσοδο. Κρατική επιχορήγηση έχει να πάρει από το 2007. Κάνω μια παρένθεση διοικητική. Η ομάδα στηρίζεται στους χορηγούς, τους παίκτες οι οποίοι παίζουν αφιλοκερδώς οι ντόπιοι, αλλά και στους γονείς οι οποίοι συνδράμουν όλη αυτή την προσπάθεια της ομάδας της Αμαλιάδας. Εμείς ανεβήκαμε πέρυσι γιατί είχαμε πολύ καλό κλίμα, είχαμε την πιο νεανική ομάδα, γιατί είμαστε οικογένεια και είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και φέτος. Στηριζόμαστε πάλι στους δικούς μας αθλητές, οι οποίοι από τον μεγαλύτερο, μέχρι και τον μικρότερο,  ο οποίος είναι στα 14-15 του χρόνια, είναι μέλη αυτής της ομάδας. Εκεί θα πατήσουμε ξανά. Επειδή η κατηγορία είναι ψηλή, χρειαστήκαμε να κάνουμε δυο υποστηρικτικές κινήσεις, με δυο παιδιά τα οποία θα έρθουν και θα βοηθήσουν, όπως ο Σταυρακάκης και  ο Μπίσκος. Προσπαθούμε να κάνουμε μια τελευταία κίνηση, με ένα διαγώνιο. Δεν έχουμε ακόμα βρει αυτό που θέλουμε και θα μα κάνει τη διαφορά. Έχουμε ακόμα προθεσμία να κάνουμε μια μεταγραφή, αλλά αν δεν βρούμε τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά και θα ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας, δεν θα κάνουμε άλλη κίνηση. Θα σεβαστούμε τους αθλητές που ήδη υπάρχουν και θα δούμε μέσα από δουλειά πώς θα γίνουμε καλύτεροι. Θα κυνηγήσουμε το στόχο μας με το ήδη υπάρχουν υλικό. Ο στόχος μας είναι παραμονή. Η φετινή κατηγορία δεν έχει καμία σχέση με την περσινή, οι ταχύτητες είναι διαφορετικές. Εμείς θέλουμε να πάρουν χρόνο και οι δικοί μας παίκτες, να πάρουν παραστάσεις».

 Ο αρχηγός του Κοροίβου Φώτης Παναγιωτάρας, ανέφερε: «Πρέπει όλοι οι παίκτες να δουλέψουμε σκληρά. Το Πρωτάθλημα της Α2 είναι πολύ ανταγωνιστικό και ανώτερο από αυτό της Β΄ Εθνικής που παίζαμε πέρυσι. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, πρώτον για να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία και από εκεί και πέρα να παλέψουμε για να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας., η οποία αποτελείται ως επί το πλείστον από νεαρούς παίκτες, από την πόλη της Αμαλιάδας. Εμείς δεν αγωνιζόμαστε για τα χρήματα, αλλά για να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα αυτή την πόλη. Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο της Ηλείας και της Αμαλιάδας ειδικότερα, να βοηθήσει την ομάδα μας σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, όπως απέδειξε ότι μπορεί να το κάνει στους περσινούς αγώνες των Πλέι Οφ».

Τη συνέντευξη άνοιξε ο έφορος βόλεϊ Παναγιώτης Σάκκος, « Η άνοδος αυτή έχει ιδιαίτερης σημασία καθώς η ομάδα στηρίχθηκε στις δικές της δυνάμεις. Οι ευθύνες αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν. Και η ομάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη για να αντεπεξέλθει. Φυσικά θα στηριχθούμε και πάλι στα δικά μας παιδιά. Έχουμε ήδη κάνει δυο προσθήκες και θα βάλουμε φέτος σαν στόχο να παίξουμε πάρα πολύ καλό βόλεϊ, να στηριχτούμε στην ομοιογένεια της ομάδας και να μείνουμε στην κατηγορία. Θα καλέσω όλο τον φίλαθλο κόσμο να συμπαρασταθεί στην ομάδα, γιατί φέτος έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη. Θα παρακαλέσουμε τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα με χορηγίες. Ήδη υπάρχουν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας, ενώ ήδη έχουμε αρκετούς χορηγούς οι οποίοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρουν γα την ομάδα. Βεβαίως υπάρχουν και μεγάλα προβλήματα, τα οποία προστίθενται στα πάγια προβλήματα των ομάδων. Έχουμε σημαντικό πρόβλημα με το γήπεδο. Το γήπεδο, το διαχειρίζεται ο Ηλείος τα τελευταία χρόνια. Ο οποίος δεν έχει δώσει τη απαιτούμενη προσοχή, δεν έχει βάλει κανόνες στη λειτουργία του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. Θα υπενθυμίσω ότι το γήπεδο και όλες οι εγκαταστάσεις, έχουν γίνει γιατί η πόλη έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον αθλητισμό. Υπήρχε ένα σωματείο, το οποίο υπάρχει ακόμα και λέγεται Κόροιβος. Το οποίο ξεκίνησε όλη αυτή τη διαδικασία με διάφορα τμήματα και έφερε τον κόσμο στο γήπεδο. Το ένα φέρνει το άλλο. Το γήπεδο δεν είναι μόνο δημιούργημα του Δήμου, αλλά και κάποιων ανθρώπων οι οποίοι έχουν βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη και έχουν ξοδέψει ώρες. Ο εξοπλισμός το γηπέδου βασικά, ανήκει στον Κόροιβο. Όλες οι επιδιορθώσεις, γίνονται από τον Κόροιβο. Όλη η συντήρηση γίνεται από τον Κόροιβο. Τα προστατευτικά στο φιλέ, οι στύλοι, ακόμα και το γυμναστήριο κάτω, είναι δωρεά από τον Κόροιβο. Μέλη μας κάνουν και τις καθαρίστριες ακόμα. Για να λειτουργήσει κανονικά το γήπεδο. Πρέπει λοιπόν ο Ηλείος να ασχοληθεί πολύ σοβαρά. Να δώσει την απαιτούμενη προσοχή. Να κουβεντιάσει με ανθρώπους που έχουν σχέση με τα χώρο, που έχουν καταθέσει την ψυχή τους εδώ μέσα. Και να λύσει το θέμα του γηπέδου. Η πόλη μας αυτή τη στιγμή έχει δυο ομάδες οι οποίες αγωνίζονται στην Α2 Εθνική. Το μπάσκετ και το βόλεϊ. Οι ομάδες αυτές πρέπει ν βρουν τις απαιτούμενες ώρες να κάνουν προπονήσεις. Γίνονται έξοδα. Δεν είναι αστεία. Δεν έρχεται κανένας τσάμπα στην Αμαλιάδα. Δεν κάνουμε μετακινήσεις τσάμπα. Τις μετακινήσεις τις πληρώνουν τα σωματεία. Από τα μέλη και τους χορηγούς. Καλώ λοιπόν τον Ηλείο να καθίσει κάτω να κουβεντιάσει και να θέσει κανόνες για τη λειτουργία του».  

                                  Ξεκίνησε  χθες  η προετοιμασία!

Η ανδρική ομάδα ξεκίνησε χθες το απόγευμα , την προετοιμασία της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, στην οποία θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.  Ο προπονητής  Ανδρέας Γκρουμούσας,  ξεκίνησε τις προπονήσεις με τους δώδεκα ντόπιους παίκτες , και από τις 11 Σεπτεμβρίου θα ενσωματωθούν και οι δύο μεταγραφέντες, Τάσος Σταυρακάκης και Παναγιώτης Μπίσκος. Και φέτος στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας θα είναι έξι μικροί, οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια στη Β΄ Εθνική αποκόμισαν πολλές εμπειρίες, αγωνιζόμενοι οι περισσότεροι ως βασικοί και θα έχουν και φέτος αρκετό  χρόνο συμμετοχής. Το πρωτάθλημα της Α2 θα ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου (πρεμιέρα με την Ε.Α.Π. στην Αμαλιάδα).

Όλη η επικαιρότητα