Μπάσκετ

Κόροιβος: Αμοιβαία επιθυμία για παραμονή Σαμόλη

Ακούστε το άρθρο

Με χαμόγελα ολοκλήρωσε τη φετινή χρονιά ο Κόροιβος, μετά και την παραμονή της ομάδας στην Α2, σε μία από τις πλέον ιδιαίτερες σεζόν μετά και τον υποβιβασμό από την Basket League.

Μία παραμονή που οφείλεται εν πολλοίς και στον Σπύρο Σαμόλη, με τον νεαρό τεχνικό να έρχεται λίγο πριν το φινάλε και χάρη σε ένα κρεσέντο νικών και μάλιστα κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους, όπως ο Ηρακλής και ο Ερμής Αγιάς, επήλθε το πλεονέκτημα έδρας στα playouts που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την σωτηρία της ομάδας.

Η εικόνα του Κοροίβου στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν ικανοποίησε άπαντες στην Αμαλιάδα και κυρίως τη διοίκηση του συλλόγου και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η θέληση για επέκταση της συνεργασίας με τον Σαμόλη.

Μία θέληση που όπως φαίνεται είναι αμοιβαία, μιας και ο νεαρός τεχνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία που είχε με την ηλειακή ΚΑΕ και θα ήθελε και ο ίδιος να υπάρχει ανάλογη συνέχεια.

Οι τελικές συζητήσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, όπου θα συζητηθεί παράλληλα και ο σχεδιασμός της νέας σεζόν, αλλά και το μπάτζετ που θα διατεθεί για τη στελέχωση του ρόστερ.

Στην καλύτερη δεκάδα ο Λεϊμάνις, στα κορυφαία «4αρια» ο Χείλαρης

Οι 16 προπονητές της Α2 κλήθηκαν να ψηφίσουν και να αναδείξουν τους καλύτερους της σεζόν. Ο Ιωνικός, όπως είναι φυσικό, αναδείχτηκε καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και από την ομάδα της Νίκαιας εκλέχτηκε και ο  MVP (Λουκάς Μαυροκεφαλίδης), ενώ είχε και τρεις παίκτες στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος! Ο Ντίνος Καλαμπάκος  του Διαγόρα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής (ο Σπύρος  Σαμόλης του Κοροίβου πήρε και αυτός ψήφο), ο Νίκος Αρσενόπουλος του Ψυχικού ξεχώρισε από τους U22, ενώ καλύτερος αμυντικός ανακηρύχτηκε ο Σπύρος Μοτσενίγος του Διαγόρα.

Από τους παίκτες του Κοροίβου, ο Λετονός Τομς Λεϊμάνις ήταν ο δεύτερος καλύτερος «άσος» του πρωταθλήματος, πίσω από τον Φώτη Βασιλόπουλο του Ιωνικού, ενώ ο Δημήτρης Χείλαρης συγκέντρωσε τέσσερις ψήφους, ως ένα από τα καλύτερα 4άρια της κατηγορίας.

Οι «εκλεκτοί» του Σπ. Σαμόλη

MVP: Βαγγέλης Καράμπουλας

Καλύτερος προπονητής: Ντίνος Καλαμπάκος

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός Νικαίας

Καλύτερος νέος κάτω των 22 ετών: Νίκος Αρσενόπουλος

Καλύτερος αμυντικός: Σπύρος Μοτσενίγος

Καλύτερη πεντάδα: 1. Στεφανίδης 2. Πολυτάρχου 3. Καράμπουλας 4. Μαυροκεφαλίδης 5. Ρουτκάουσκας

2η καλύτερη πεντάδα: 1. Βασιλόπουλος 2. Κακλαμάνος 3. Χατζηνικόλας 4. Κακαρούδης 5. Παπανικολάου

Επίπεδο πρωταθλήματος: 7.5

Όλη η επικαιρότητα