Μπάσκετ

Κόροιβος: “Μπορεί να χάθηκε μία μάχη, αλλά δε χάθηκε ο πόλεμος”

Ακούστε το άρθρο

Ο υποβιβασμός του Κόροιβου στην Α2 Εθνική, όπως είναι φυσικό πίκρανε όλους τους φιλάθλους της ομάδας. Και τους πίκρανε περισσότερο με τον τρόπο που ήρθε…

Μέσα στην Αμαλιάδα, από μια ομάδα υποβιβασμένη, που κατέβηκε στο παρκέ με όλους και όλους 8 αθλητές!

Αυτή η πίκρα είναι δύσκολο να φύγει από την ψύχη των φιλάθλων του Κόροιβου. Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για να γυρίσει η Ηλεία την … πλάτη της στην ομάδα.

Αντίθετα πρέπει να την στηρίξει ακόμη περισσότερο, με όποιο τρόπο μπορεί, έτσι ώστε η διοίκηση να βρει την ψυχολογική δύναμη να ξεκινήσει άμεσα το χτίσιμο της νέας ομάδας, που πολύ σύντομα θα επιστρέψει στην BASKET LEAGUE.

Ο Κόροιβος μπορεί να προσφέρει πολλά στον ηλειακό αθλητισμό, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να δει νέους ανθρώπους να έρχονται κοντά του, προκείμενου να φτιαχθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα ένα νέο πλάνο, που με υγιή τρόπο θα φέρει και πάλι τους «μπλε» εκεί που πραγματικά αξίζει να είναι …

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ, ΚΟΡΟΙΒΑΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!

Η ΚΑΕ λίγες μέρες μετά την «καταστροφική» εξέλιξη στον αγώνα με τα Τρίκαλα, με ανακοίνωσή της, αφού ευχαριστεί τους φιλάθλους, τους καλεί όλοι ενωμένοι, να συνεχίσουν τον αγώνα και να συνεχίσουν να κάνουν όνειρα για την ομάδα που δείχνει το καλύτερο πρόσωπο του Νομού μας σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να χάθηκε μία «μάχη», αλλά δε χάθηκε ο «πόλεμος», τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία και είναι η ακόλουθη :

«Δυστυχώς, την Κυριακή παρακολουθήσαμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας το χειρότερο δυνατό σενάριο για την ομάδα μας. Μια εξέλιξη απρόσμενη, που μας αιφνιδίασε όλους και που σε καμία περίπτωση δεν άξιζε στον Κόροιβο και σε όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια έζησαν και στήριξαν την πορεία της ομάδας μας στην Α1.

Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες και στενάχωρες για όλους όσους αγαπάμε τον Κόροιβο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ολόψυχα τον κόσμο μας, όλο το φίλαθλο κοινό της Ηλείας, που για 4η συνεχόμενη χρονιά στην Α1 μας υποστήριξε και ήταν δίπλα μας και στις χαρές και στις λύπες. Ο Κόροιβος για άλλη μία σεζόν ήταν μια από τις ομάδες με τον μεγαλύτερο μέσο όρο εισιτηρίων. Το γεγονός αυτό κατατάσσει τον κόσμο μας «Πρωταθλητή» στις καρδιές μας και μας προσφέρει την απαιτούμενη ώθηση για το μέλλον και δύναμη, έτσι ώστε να πάρουμε αργά ή γρήγορα πίσω αυτό που αξίζουμε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, επίσης, ολόψυχα όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της ομάδας μας, όπως αναλυτικά θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες. Η στήριξη που λάβαμε και λαμβάνουμε από όλους αυτούς τους ανθρώπους γεννά μέσα μας την υποχρέωση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να συνεχίσουμε να κάνουμε όνειρα για την ομάδα που δείχνει το καλύτερο πρόσωπο του Νομού μας σε όλη την Ελλάδα.

Μπορεί να χάθηκε μία «μάχη», αλλά δε χάθηκε ο «πόλεμος». Και ο Κόροιβος μαζί με τους φιλάθλους του και όλους τους απλούς ανθρώπους που είναι δίπλα μας, ξέρει καλά να δίνει «μάχες» και στο τέλος να κερδίζει «πολέμους». Και όπως λέει ένα σύνθημα που συνόδευε πάντα την πορεία αυτής της ομάδας, από τις χαμηλές κατηγορίες ως την καταξίωση στην Α1… Κόροιβος στα εύκολα, ΚΟΡΟΙΒΑΡΑ στα δύσκολα!».

Ντίνος Καλαμπάκος

«Δεν θέλαμε να υποβιβαστούμε τώρα και με αυτό τον τρόπο»

Ο Ντίνος Καλαμπάκος εξακολουθεί να είναι «σκασμένος» από τον υποβιβασμό σοκ  και σε νέες δηλώσεις που έκανε τόνισε χαρακτηριστικά ότι  δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε».

« Δεν μπορώ να το χωνέψω. Δεν παίξαμε με μια κανονική ομάδα. Παίξαμε με μια ομάδα η οποία έχανε με τεράστιες διαφορές από τις κανονικές ομάδες. Αυτό που μας συνέβη δεν θα μπορούσε να επαναληφθεί άλλες εκατό φορές να παίζαμε. Αν ήταν να συμβεί μια φορά στις εκατό, μας συνέβη την Κυριακή».

Ο τεχνικός της ηλειακής ομάδας μάλιστα αφού ανέφερε ότι «μπορεί να υποβιβαζόμασταν του χρόνου. Κάποτε θα γινόταν κι αυτό», επισήμανε  ότι «δεν θέλαμε όμως να συμβεί τώρα και με αυτό τον τρόπο».

Και αυτό αφού όλα όσα έγιναν την Κυριακή στο κλειστό της Ήλιδας ήταν κάτι που «πλήγωσαν» καίρια την ψυχολογία της ομάδας, αλλά και των φιλάθλων.

Όλη η επικαιρότητα