Μπάσκετ

Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη: «Έλαμψε» το άστρο του Κάντζου!

Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξης Κάντζος προέρχεται από τα σπλάχνα του Κόροιβου και σίγουρα η ομάδα της Ηλείας εκτός από την νίκη επί του Εθνικού που λίγο – πολύ ήταν αναμενόμενη έχει να υπερηφανεύεται και για την απόδοση ενός δικού της παιδιού.

Ο 18χρονος γκαρντ (1,92), ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ηλικία 15 ετών σε παιχνίδι της Basket League, στις 8/10/2016 με τον Ολυμπιακό, το περασμένο Σάββατο πήρε αρκετό χρόνο από τον Σπύρο Σαμόλη, δικαιώνοντας τόσο τον προπονητή του, όσο και τον σύλλογο.

Ο νεαρός άσος είχε 8 πόντους με 1/1 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5 ασίστ, κανένα λάθος και 11 βαθμούς αξιολόγησης σε 20:23 συμμετοχής, οργανώνοντας άριστα το παιχνίδι του Κοροίβου στην 9η φετινή του συμμετοχή.

Φυσικά δεν παίζει τόσο ρόλο το προσωπικό ρεκόρ καριέρας, καθώς έχει πολύ δρόμο μπροστά του, αλλά το γεγονός ότι αποτελεί την μεγάλη ελπίδα της ηλειακής ΚΑΕ, έχοντας προϋποθέσεις να αναδειχθεί στον επόμενο σπουδαίο αθλητή της Ηλείας.

Ο Κάντζος ήταν μέλος της προεπιλογής της Εθνικής Παίδων το 2017, ενώ αποτελεί τον πρώτο σκόρερ και ηγέτη του Υπερίωνα Αμαλιάδας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΗ, όντας παράλληλα και πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Τι ψάχνει ο Κόροιβος την τελευταία αγωνιστική

Από εκεί και πέρα, και μετά τη νίκη επί του Εθνικού, Ο Κόροιβος ήθελε ήττες του Ψυχικού και του Απόλλωνα, αφού έτσι, με μια οποιαδήποτε νίκη επί του Ψυχικού την τελευταία αγωνιστική, θα παρέμενε απευθείας στην Α2 χωρίς πλέι άουτ, αποτελέσματα που πάντως δεν ήρθαν!

Πλέον το μοναδικό σενάριο που δίνει την απευθείας παραμονή στους μπλε, είναι να ηττηθεί ο Απόλλωνας στο τελευταίο παιχνίδι του από τον Χαρ. Τρικούπη και να νικήσουν οι ίδιοι  στο Ψυχικό με τουλάχιστον 3 πόντους διαφορά, για να καλυφθεί η διαφορά της ήττας του α’ γύρου. Σε αυτή την περίπτωση, ο Απόλλωνας μένει μία νίκη πίσω, και στην ισοβαθμία με το Ψυχικό, ο Κόροιβος υπερισχύει.

Όλη η επικαιρότητα