Μπάσκετ

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ 84-74: Τα κατάφερε και χωρίς τον αρχηγό του

Ακούστε το άρθρο

Παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον αρχηγό του Γιώργο Τσιάκο, που ήταν εκτός λόγω τραυματισμού, ο Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη «κεντούσε» για άλλη μια φορά μέσα στο παρκέ και πήρε σπουδαία νίκη επί της Καστοριάς με 84-74, δείχνοντας για μία ακόμα φορά τη μαχητικότητα που τον διέπει φέτος.

Με τέτοιες νίκες και φυσικά με παρόμοιες εμφανίσεις, ο Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη δικαιούται να ελπίζει για μεγάλα πράγματα φέτος, ακόμη και για επάνοδο στην BASKET LEAGUE, αν και αυτός ο στόχος είναι προς το παρόν στο … πίσω μέρος του μυαλού των Ηλείων.

Τώρα όσον αφορά τον αγώνα του Σαββάτου, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο μεγαλύτερο διάστημα του, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν ισόπαλες το α’ δεκάλεπτο, ενώ στη συνέχεια η ομάδα της Αμαλιάδας πήρε ένα ισχνό κεφάλι στο σκορ, κλείνοντας το ημίχρονο στο 43-38.

Ο Κόροιβος διατήρησε την μικρή διαφορά που είχε έως το τέλος του αγώνα, με τον Τομς Λεϊμάνις να είναι για μία ακόμα φορά ασταμάτητος, πετυχαίνοντας 28 πόντους. Πολύ σημαντικές βοήθειες πρόσφερε και ο Χείλαρης με 16 πόντους και 9 τρίποντα.

Διαιτητές: Καλδίρης-Στρέμπας-Γιακείμη (Θεοδωρόπουλος)

Δεκάλεπτα: 23-23, 43-38, 65-58, 84-74.

Κόροιβος Αμ. (Σορώτος): Χείλαρης 16 (1), Καπώνης 7 (2), Κελαϊδής 3 (1), Λαμπρόπουλος 6 (1), Μαραγκάκης, Γκιουζέλης 11, Λεϊμάνις 28 (4), Γραβάνης 5, Θεοδωράκος 8 (2).

Καστοριά (Καραγιάννης): Αμπαράς 9 (2), Πετρόπουλος 10, Μελισσαράτος 17, Χονδρογιάννης 1, Απιδόπουλος, Χρυσόπουλος 6 (1), Ράπτης 6, Τερσενίδης 2, Καραμανώλης 2, Τζακόπουλος 12 (1), Φουρμαναβίτσιους 9 (2).

Άτυχος ο Γιώργος Τσιάκος

Ιδιαίτερα άτυχος στάθηκε ο Γιώργος Τσιάκος, ο οποίος απουσίασε από το παιχνίδι του Κόροιβου με την Καστοριά στην Αμαλιάδα, ενώ αναμένεται να μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα εκτός δράσης.

Ο 36χρονος αρχηγός της ομάδας της Αμαλιάδας είδε την ατυχία να του χτυπάει την πόρτα κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, όπου και υπέστη κάταγμα στο αριστερό του χέρι. Έτσι, και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η επιστροφή του υπολογίζεται γύρω στις αρχές Δεκέμβρη, ενώ όπως ενημέρωσε και σε ανάρτηση του ο προπονητής του, Κώστας Σορώτος, άπαντες στον Κόροιβο θα αγωνιστούν για τον αρχηγό τους, με την απουσία του πολύπειρου σέντερ να αποτελεί πλήγμα.

Κώστας Σορώτος
«Τα παιδιά σέβονται το σύλλογο»

Ο Κώστας Σορώτος ήταν ευχαριστημένος για την επιτυχία του Κοροίβου κόντρα στην Καστοριά, εξαίροντας τους παίκτες του και πλέκοντας το εγκώμιο του κόουτς Καραγιάννη, ενώ απηύθυνε τη δική του έκκληση στο τοπικό κοινό για στήριξη στην ομάδα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Η αξία του ηττημένου δίνει μεγαλύτερη αξία στο νικητή κι αυτό ισχύει στην περίπτωση αυτή σήμερα. Απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και σε έναν προπονητή που η θέση του είναι στην Α1 πήρα μια μεγάλη νίκη! Δεν κρίνεται φυσικά τίποτα από την 4η αγωνιστική και μόνο αν δείξει συνέπεια μια ομάδα μπορεί να έχει καλή συνέχεια. Εύχομαι ο κόσμος να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά μας, γιατί βλέπετε ότι αυτά τα παιδιά σέβονται το σύλλογο, τη φανέλα, την πόλη και την προσπάθεια και τον ιδρώτα που χύνουμε καθημερινά για να στέκεται σε υψηλό επίπεδο ο Κόροιβος και να κάνει περήφανους τους φιλάθλους του!»

Από τη δική του πλευρά, ο Νίκος Καραγιάννης δεν ήταν ικανοποιημένος ειδικά με την ανασταλτική λειτουργία της Καστοριάς, αναφέροντας τα εξής: «Συγχαρητήρια στον Κόροιβο για τη νίκη και στον κόουτς γιατί χωρίς παίχτες ας πούμε πρώτης γραμμής έχει φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα. Ήταν το χειρότερο δικό μας αμυντικό παιχνίδι, ενώ ο Κόροιβος από την άλλη είχε μόνο 4 λάθη. Ηττηθήκαμε δίκαια λοιπόν, αλλά έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης.»

Όλη η επικαιρότητα