Μπάσκετ

Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη: «Κορυφαίοι» Χείλαρης, Καπώνης, περιμένει την «άνοδο» του Λειμάνις

Ακούστε το άρθρο

Ο αγώνας με την Ευρώπη Πευκοχωρίου όπου ο Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη πήρε μια μεγάλη νίκη με σκορ 70-68, μπορεί να είναι πλέον παρελθόν και η ομάδα της Ηλείας να σκέπτεται αυτή την στιγμή την αναμέτρηση με τον Χαρίλαο Τρικούπη, όμως ήταν ένας αγώνας όπου έγιναν αρκετά πράγματα μέσα στο παρκε…

Το πρώτο …

Ο Δημήτρης Χείλαρης ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Κόροιβο. Με το σκορ στο 68-68 ο Καπώνης έβγαλε την ασίστ στον Χείλαρη και αυτός από πολύ δύσκολη θέση βρήκε στόχο δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Συνολικά με την Ευρώπη Πευκοχωρίου πέτυχε 15 πόντους με 6/11 δίποντα και ¾ βολές, κατεβάζοντας και 9 ριμπάουντ.

Το δεύτερο…

Ο Γιάννης Καπώνης ήταν μαζί με το Δημήτρη Χείλαρη οι πρωταγωνιστές στη νίκη του Κοροίβου επί της Ευρώπης Πευκοχωρίου  που κρατάει ζωντανή την ομάδα της Ηλείας στο κόλπο της αποφυγής των playouts.

Ο νεαρός πόιντ γκαρντ πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνιση του με τη φανέλα του Κοροίβου, πετυχαίνοντας 17 πόντους με 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ, ενώ τη φετινή σεζόν μετρά 6,9 πόντους με 53,1% στα δίποντα και 37,1% στα τρίποντα, έχοντας 2,1 ασίστ κ άλλα τόσα ριμπάουντ.

Παράλληλα, ο Καπώνης ήταν πρωταγωνιστής και σε μία από τις κορυφαίες φάσεις του αγώνα με το πολύ όμορφο coast to coast που έκανε.

Το τρίτο …

Ο Λετονός σκόρερ, Τομς Λειμάνις, πετυχαίνει 16,3 πόντους στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, και αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του Κόροιβου, στην προσπάθεια που κάνει να σώσει την κατηγορία, όντας ο τέταρτος σκόρερ στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο στα τελευταία τρία παιχνίδια, ο Λετονός δεν έχει πάρει ούτε μια προσπάθεια για τρίποντο, με το αποκορύφωμα να έρχεται στο τελευταίο και νικηφόρο παιχνίδι με παιχνίδι με το Πευκοχώρι, όπου ο Λειμάνις, δεν πήρε ούτε προσπάθεια σε 23 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 3 ριμπάουντ , 4 ασίστ και 1 κλέψιμο. Αυτό είχε να συμβεί από ένα παιχνίδι της Βέντσπιλς για την Λετονική λίγκα σε ένα παιχνίδια με τους Μπαρόνς της Ρίγα για τα πλέι οφς στις 5/7/2017, όπου ωστόσο συμμετείχε μόλις για 3 λεπτά.

Όλοι φυσικά περιμένουν στα παιχνίδια που έρχονται έναν καλύτερο Λειμάνις, αφού ο Κόροιβος τον χρειάζεται στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Όλη η επικαιρότητα