Μπάσκετ

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ – Κώστας Σορώτος : «Είμαστε ομάδα που βγάζει πάθος στο παιχνίδι της»

Ακούστε το άρθρο

Ο Κόροιβος το Σάββατο πέτυχε την τρίτη συνεχή νίκη του επί της Καστοριάς και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Το μέγεθος της Σαββατιάτικης νίκης πολλαπλασιάζεται, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήρθε χωρίς την παρουσία του αρχηγού της ομάδας, Γιώργου Τσιάκου, που τραυματίστηκε στην προπόνηση και θα λείψει πάνω από ένα μήνα.

Ο Κώστας Σορώτος μιλώντας στο basketblog.gr δεν έκρυψε την ικανοποίηση του με την εμφάνιση των παικτών του, αναφέρθηκε στους λόγους που έφεραν τη νίκη, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στην αγάπη των φιλάθλων για την ομάδα.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του έμπειρου τεχνικού είναι τα εξής :

*** Πού πιστεύετε ότι κρίθηκε η νίκη του Κόροιβου;

«Είμαστε μια ομάδα που βγάζει πάθος στο παιχνίδι της και αυτό το πάθος μας έχει βοηθήσει να φτάσουμε στις τρεις νίκες μέχρι στιγμής. Αυτό ήταν και το κλειδί στο παιχνίδι με την Καστοριά. Ταυτόχρονα ήμασταν και πολύ συγκεντρωμένοι στην επίθεση. Απέναντι σε μια ομάδα που πιέζει πάρα πολύ και είναι πολύ καλή αμυντικά κάναμε μόλις 4 λάθη σε όλο το παιχνίδι και αυτό πιστεύω ήταν επίσης ένα σημείο κλειδί».

***  Έχετε βγάλει ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα μέχρι στιγμής με 3 νίκες και 1 ήττα. Ήταν αυτά τα αποτελέσματα στον αρχικό σας σχεδιασμό;

«Δεν είχαμε βάλει στόχο για να έχουμε ιδανικό ξεκίνημα. Ακούγεται κλισέ αλλά κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που πάντα έτσι πρέπει να κοιτάς παιχνίδι με το παιχνίδι. Όταν περάσουν τα πρώτα 10 παιχνίδια, μην πω ο πρώτος γύρος, τότε πρέπει να θέτεις τους στόχους σας. Εμάς ο στόχος ήταν και παραμένει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι».

*** Ο Κόροιβος αγωνίστηκε χωρίς τον αρχηγό του, Γιώργο Τσιάκο. Πόσο σημαντική ήταν η απουσία του εντός και εκτός παρκέ;

«Ήταν σημαντική. Ο Γιώργος εκτός του ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης, είναι και ένας πολύ έμπειρος παίκτης γιατί δεν έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες μέσα στην ομάδα. Είναι φυσικά και ηγετική φυσιογνωμία μέσα στην ομάδα. Ήταν απώλεια, αλλά επειδή εμένα δεν μου αρέσει να κρίνω γιατί δεν έχουμε, αλλά να κοιτάζω τις λύσεις που μπορούμε να βρούμε. Αυτό κάναμε και σε αυτό το παιχνίδι. Μπήκε ο Γραβάνης που είχε μικρό χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες του αγώνα».

*** Τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο του Κόροιβου ενόψει της νέας σεζόν;

«Ο κόσμος της ομάδας είναι κοντά μας, όχι ίσως σε πλήθος, μιας και όπως είπα πριν, είναι μια «τραυματισμένη» ομάδα από πέρυσι. Επειδή όμως μου αρέσει πάντα να μιλάω για τους παρόντες, η αγάπη που δείχνει ο κόσμος και ο σεβασμός που δείχνει προς τον αντίπαλο, ο πολιτισμός τους στα παιχνίδια που γίνονται για μένα είναι πρωτόγνωρο. Όπου κι αν κυκλοφορήσεις στην πόλη, ο κόσμος είναι φιλόξενος, θέλει να σε κεράσει, να σου μιλήσει, να έρθει κοντά σου και αυτό είναι πολύ όμορφο. Και επειδή το καλοκαίρι ο Κόροιβος ήταν μια ομάδα δυσφημισμένη, όταν μίλησα με τους προπονητές της προηγούμενης χρονιάς, και τον Ντίνο Καλαμπάκο και τον Νίκο Παπανικολόπουλο, και οι δύο μου είπαν με μια φωνή, πήγαινε να δουλέψεις είναι οι καλύτεροι άνθρωποι, θα περάσεις καλά. Και πραγματικά ήταν ακριβώς όπως μου τα είχαν πει».

Όλη η επικαιρότητα