Μπάσκετ

Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη: Ο απολογισμός και η υπόσχεση του Κώστα Σορώτου

Ακούστε το άρθρο

Ο Κόροιβος ξεκίνησε χθες στον Πειραιά την προετοιμασία του και με αφορμή το νέο αυτό ξεκίνημα τόσο των κυανόλευκων όσο και του Κώστα Σορώτου, ο έμπειρος τεχνικός της ηλειακής ΚΑΕ με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook προέβη σε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του στο χώρο. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Προπονητής ετών 41. Κάπου 1500 παιχνίδια και κάποια όνειρα που δεν θα δω να βγαίνουν ποτέ αληθινά. Χαρές και λύπες. Άνοδοι, επιτυχίες και αποτυχίες, νίκες και ήττες. Μα πάνω από όλα άνθρωποι που τα μοιραστήκαμε όλα αυτά. Γιατί οι ομάδες και το μπάσκετ πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι με τους οποίους τα μοιράζεσαι. Παράγοντες που με τιμήσανε και με βοήθησαν, παράγοντες όπως ο Τάκης ο Χούσος που εδώ και 41 χρόνια με ακολουθεί σε όποια ομάδα και αν είμαι. Όλοι οι παράγοντες όλων των ομάδων που δούλεψα με πάντα ξεχωριστή θέση να έχουν ο Βαγγέλης ο Λυμπεράτος, ο Χατζηγεωργίου, ο Αντρέας ο Βαρίκας, ο αδελφός Θεόφιλος Καταλειφός, ο Λάκης ο Ζούπας και ο Γιώργος ο Καστρινός, ο συγχωρεμένος ο Τάκης ο Βέργαδος και όλη η τρέλα του Αρίωνα αυτός ο δαίμονας ο Γιάννης ο Σπανός, οι beach boys στο Φάληρο( Δημήτρη και Λεωνίδα σας αγαπώ) , ο Βασίλης ο Δερβος και ο Δημήτρης ο Καραφαντής με την τρελή αγάπη τους για την Εθνικάρα τους, τον Δημήτρη Αγγελόπουλο και βέβαια ο μεγαλύτερος μάγκας πρόεδρος που είχα ο Κώστας ο Τζιβελέκας που μαζί με τον Γιώργο τον Ευγενικό μοιραστήκαμε πολλές δυνατές στιγμές.
Προπονητές που με κάνανε καλύτερο όπως οι δύο Μάκηδες ο Ποτόσογλου και ο αδελφός ο συγχωρεμένος ο Δενδρινός. Αντίπαλοι προπονητές που με το ήθος τους μου δώσανε παράδειγμα όπως ο Μπόγατς και ο Κώστας ο Μπρούστας.

Συνεργάτες μου που πολλοί από αυτούς γίνανε πρώτοι προπονητές και έχουν προοδεύσει πολύ. Συνεργάτες που μείνανε αιώνιοι φίλοι όπως ο Νίκος ο Κόμης.

Είναι πολλοί άνθρωποι αυτοί που μοιράστηκα αυτά τα 41 χρόνια μα πάνω από όλα τα παιδιά. Τα παιδιά που τα πρώτα από αυτά είναι πια και αυτοί 56 χρονών , όλα τα παιδιά που περάσανε από τα χέρια μου. Αυτοί είναι που μοιραστήκαμε το μεγαλύτερο μέρος και αυτοί που τους είχα αδυναμία και αυτοί που τους είχα λιγότερη ίσως αλλά όλους τους αγάπησα, για όλους προσπάθησα να είμαι δίκαιος και να τους δώσω ότι μπορούσα.

Τέλος πάνω από όλους οι φίλοι που έκανα αυτά τα 41 χρόνια, οι φίλοι που είναι ακόμα δίπλα μου αλλά και αυτοί που δεν μας μιλάνε. Όλοι αυτοί ήταν συνοδοιπόροι στα εύκολα και στα δύσκολα. Ξέρουν πολύ καλά ποιοί είναι, δεν χρειάζεται να αναφέρω τα ονόματά τους. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

Σε αυτή λοιπόν τη 41η χρονιά μπαίνω με την ίδια όρεξη, με το ίδιο πάθος, με τις ίδιες αρχές και αξίες, με τις ίδιες ελπίδες και με την ίδια υποχρέωση να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επιλέξανε και με τιμήσανε. Καλή μας αρχή και καλή μας δύναμη και η υπόσχεση πάντα μία: Δουλειά και αξίες….

Υ.Γ. Σε αυτή τη χρονιά μπαίνω και με μια ανοιχτή πληγή που αν δεν κλείσει δεν θα το συγχωρήσω ποτέ ούτε στον εαυτό μου αλλά ούτε και σε αυτούς που θα την έχουν ανοίξει με τις ρουφιανιές τους, τα ψέματα και τις συκοφαντίες τους. Και δεν αναφέρομαι σε εμένα…»

Όλη η επικαιρότητα