Μπάσκετ

Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη: Ο Μιχάλης Κουταλιανός νέος προπονητής των Ηλείων;

Ακούστε το άρθρο

Η ήττα από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων με 83-69 έφερε εξελίξεις στον Κόροιβο ΙΕΚ Σμαρνάκη, αφού ο Κώστας Σορώτος υπέβαλε την παραίτησή του, που έγινε δεκτή από την διοίκηση της ομάδας.

Μάλιστα οι παράγοντες του Κόροιβου κινήθηκαν ταχύτατα και έδωσαν τα χέρια με τον Μιχάλη Κουταλιανό, με τον έμπειρο τεχνικό να αναλαμβάνει άμεσα δράση στην ομάδα της Ηλείας.

Ο Μιχάλης Κουταλιανός

Ο Μιχάλης Κουταλιανός που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, θα κάνει ντεμπούτο στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με τον Αμύντα στο κλειστό της Ήλιδας και αποτελεί έναν από τους πλέον έμπειρους προπονητές της κατηγορίας, όντας στο παρελθόν στην προπονητική ηγεσία του Κολοσσού Ρόδου, του Αίολου Αστακού και του Εθνικού και πλέον καλείται να αναλάβει την ομάδα της Ηλείας και να την ανεβάσει βαθμολογικά.

Η ανακοίνωση αποχώρησης του Σορώτου

Ο Κώστας Σορώτος, το βράδυ του Σαββάτου, μετά την ήττα στο Αιγάλεω, υπέβαλλε την παραίτηση του και αυτή έγινε δεκτή από την διοίκηση της ομάδας. Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός ευχαρίστησε, μέσω μηνύματος στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όλη την οικογένεια του Κόροιβου για την άριστη συνεργασία, που είχαν.

Αναλυτικά:

«Χθες (σ.σ. Σάββατο) μετά το παιχνίδι υπέβαλα την παραίτηση μου στη διοίκηση του Κοροίβου και σήμερα (σ.σ Κυριακή) μου ανακοινώθηκε ότι έγινε αποδεκτή.

Οι λόγοι είναι γνωστοί στη διοίκηση και μόνο εκεί γιατί έχω πάγια άποψη ότι σε μια ομάδα ” τα εν οίκω μη εν δήμω.”

Το διαζύγιο είναι καθαρά επαγγελματικό αφού με τους ανθρώπους του Κόροιβου θα με συνδέει πάντα φιλία και αμοιβαίος σεβασμός. Χρήστο Λαγέ , Σάκη Κάντζο, Γιάννη Τράπαλη και Άγγελε Αθανασόπουλε σας ευχαριστώ για όλα και συγγνώμη για όσα δεν μπόρεσα να προσφέρω. Ξέρετε ότι έδωσα όλο μου τον εαυτό για την ομάδα.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον καλύτερο φροντιστή ομάδας που έχω γνωρίσει, τον Άρη που μας είχε πάντα περιποιημένους, τον Παναγιωτάκη τον φυσιοθεραπευτή μας, τον Γιατρό μας , τον Κώστα Λοχοβίτη αλλά και τον Πετράκη που τόσο πολύ αγάπησε την ομάδα και τα παιδιά.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στον εξαιρετικό προπονητή και άνθρωπο, τον συνεργάτη μου Φοίβο Κωστή που αφιέρωσε άπειρες ώρες και συναίσθημα στην ομάδα.

Δεν θα μπορούσα να μην πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο της ομάδας αλλά και της πόλης που με τόση αγάπη με αγκαλιάσανε. Θα σας θυμάμαι για πάντα.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που μαζί παλέψαμε να κάνουμε μια καλή ομάδα και που τόσο ιδρώτα ρίξατε στο γήπεδο. Ενωθείτε, αγαπηθείτε, βάλτε τον εαυτό σας κάτω απο την ομάδα και θα τα καταφέρετε».

Παίδες μικροί και μεγάλοι εδώ η αυλαία πέφτει και σας αποχαιρετώ με ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα δάκρυ συγκίνησης. Καλή δύναμη και εις το επανιδείν”.

Η ανακοίνωση του Κόροιβου

Η διοίκηση της ΚΑΕ με ανακοίνωση της γνωστοποίησε και αυτή την λύση της συνεργασίας με τον Κώστα Σορώτο. Πιο αναλυτικά :

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΚΩΣΤΑ ΣΟΡΩΤΟ!

Η ΚΑΕ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή, κ. Κώστα Σορώτο.

Ευχαριστούμε θερμά τον Κώστα Σορώτο για την άψογη συνεργασία μας και την προσφορά του στην ομάδα μας. Οι δρόμοι μας χωρίζουν, όμως η σχέση που σφυρηλατήθηκε ανάμεσά μας είναι τέτοια, που έχει σαν αποτέλεσμα ο κόουτς να αποχωρεί από την Αμαλιάδα ως μέλος της οικογένειας του Κόροιβου και με την εκτίμηση όλων μας!

Εξάλλου, με τη διαδρομή του στο χώρο ο Κώστας Σορώτος έχει κερδίσει το σεβασμό των ανθρώπων του μπάσκετ, ξεχωρίζοντας όχι μόνο για την αδιαμφισβήτητη ικανότητα και τις γνώσεις του ως προπονητής, αλλά και για τις αξίες και τα ιδανικά που τον διακρίνουν».

 

Η ήττα από τον Διαγόρα με 83-69

Δεν τα κατάφερε στο Αιγάλεω ο Κόροιβος και έχασε 83-69 από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων . Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγώνα και βρέθηκαν να προηγούνται με 16-8 χάρις στους Κουκά και Κόκκαλη, όμως ο Κόροιβος ανέβασε στροφές και μείωσε τη διαφορά στο τρίποντο (17-14), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 22-18. Η συνέχεια βρήκε τον Κόροιβο να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 24-25, όμως από τότε και μετά ξεκίνησε ένα επιθετικό ντεμαράζ από πλευράς Διαγόρα, ο οποίος έτρεξε ένα σερί 25-5, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 49-30. Η διαφορά είχε δημιουργηθεί και μόνο στα τελευταία λεπτά ο Κόροιβος προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά ουσιαστικά, με το σκορ να κλείνει στο 83-69.

 

Διαιτητές: Συμεωνίδης-Χαλαμπαλάκης-Νάστος (Γολεγού)
Δεκάλεπτα: 22-18, 49-30, 64-44, 83-69
Διαγόρας Δρ. (Σαμόλης): Κουκάς 18 (4), Νίκου 4, Νοέας, Μάρτζος 13 (2), Καραλής, Κόκκαλης 13 (2), Τσιώκος 8, Μοτσενίγος 5 (1), Καρασταμάτης, Περσίδης 5 (1), Μαχαίρας 17.
Κόροιβος Αμ. (Σορώτος): Χείλαρης 14, Καπώνης 2, Λαμπρόπουλος 3, Μαραγκάκης 8 (2), Γκιουζέλης 1, Κάτζος, Λεϊμάνις 21 (1), Γραβάνης 2, Θεοδωράκος 7 (2), Τσιάκος 11.

 

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Αμύντας – Καβάλα 68-46
Απόλλων Π. – Ερμής Αγιάς 72-62
Διαγόρας Δρυοπιδέων – Κόροιβος 83-69
Εθνικός – Ιωνικός Νικαίας 76-137
Μαρούσι – Καστοριά 86-80
Ιπποκράτης Κω – Ηρακλής 69-61
Καρδίτσα – Ευρώπη Πευκοχωίου 84-65
Ψυχικό – Χαρίλαος Τρικούπης 62-63

 

Η Βαθμολογία (Σε 12 αγώνες):

  1. Ιωνικός Νικαίας 22 (10-2)
  2. Ηρακλής 21 (9-3)
    3. Ερμής Αγιάς 20 (8-4)
    4. Ιπποκράτης Κω 20 (8-4)
    5. Αμύντας 19 (7-5)
  3. Καστοριά 19 (7-5)
    7. Καρδίτσα 19 (7-5)
    8. Διαγόρας Δρυοπιδέων 19 (7-5)
    9. Ψυχικό 18 (6-6)
    10. Ευρώπη Πευκοχωρίου 17 (5-7)
  4. Κόροιβος 17 (5-7)
    12. Μαρούσι 17 (5-7)
    13. Χαρίλαος Τρικούπης 17(5-7)
    14. Απόλλων Π. 16 (4-8)
  5. Καβάλα 14 (2-10)
    16. Εθνικός 13 (1-11)

Επόμενη αγωνιστική (13η, 12/1)
Ευρώπη Πευκοχωρίου-Μαρούσι
Καστοριά-Απόλλων Πάτρας
Ερμής Αγιάς-Ιπποκράτης Κω
Χαρίλαος Τρικούπης-Καρδίτσα
Ιωνικός Νίκαιας-Ψυχικό
Καβάλα-Εθνικός
Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη-Αμύντας
Ηρακλής-Διαγόρας Δρυοπιδέων

 

Όλη η επικαιρότητα