Μπάσκετ

Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη: Παράταση μέχρι τις 19/7 στις δηλώσεις συμμετοχής

Ακούστε το άρθρο

Ο Κόροιβος μπορεί να βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, με το νέο όνομα που ήρθε στην επιφάνεια και διαβάσατε το περασμένο Σάββατο στην «Πατρίς σπορ» να είναι αυτό του Κώστα Παπαδόπουλου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κοιτάζει και τις εξελίξεις που αφορούν το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, με το μεγάλο ερωτηματικό της συμμετοχής του Ολυμπιακού να παραμένει αφού ούτε χθες οι ερυθρόλευκοι κατέστησαν σαφές αν θα δηλώσουν ή όχι συμμετοχή.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τελικά, έδωσε παράταση στην προθεσμία των ομάδων ώστε να δηλώσουν συμμετοχή στα εθνικά πρωταθλήματα και το Κύπελλο Ελλάδας.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε για την  Παρασκευή 19 Ιουλίου που θα είναι η τελευταία η μέρα που θα μπορούν οι ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στα εθνικά πρωταθλήματα και το Κύπελλο Ελλάδας της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως, φέτος που η ΕΟΚ αποφασίζει να δώσει λίγες ημέρες ακόμα προθεσμία στις ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στις διοργανώσεις της, δηλαδή την Α1 Γυναικών, την Α2 Ανδρών και Γυναικών και τη Β’ και τη Γ’ Εθνική Ανδρών, καθώς και το Κύπελλο Ελλάδας.

Η μοναδική ιδιαιτερότητα φέτος, εν συγκρίσει με άλλες χρονιές, είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει για το εάν ο Ολυμπιακός θα δηλώσει συμμετοχή στην Α2 Ανδρών, μετά τον υποβιβασμό του από την Basket League.

Αρχικά, η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 15η Ιουλίου, αλλά η ΕΟΚ έδωσε παράταση μέχρι τις 19/07. Ήταν, άλλωστε, κάτι που ήθελαν και οι ίδιες οι ομάδες, με τις ανακατατάξεις και φέτος στις εθνικές κατηγορίες να είναι αρκετές.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Διοργανώτριας ανέφερε τα εξής:

«Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. αποφασίστηκε παράταση στην προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής στα εθνικά πρωταθλήματα και το Κύπελλο Ελλάδας ως την Παρασκευή 19 Ιουλίου».

Όλη η επικαιρότητα