Μπάσκετ

Κόροιβος: Μένει η καλή εμφάνιση στο ΣΕΦ

Ακούστε το άρθρο

Αυτό που μένει από τον αγώνα στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, είναι η καλή εμφάνιση των Ηλείων, κυρίως στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα.

Το τελικό 97-76 υπέρ του Ολυμπιακού είναι μάλλον «πλασματικό», αφού η διαφορά στο σκορ άρχισε να ξεφεύγει στα μέσα του 3ου 10λεπτου, σε ένα χρονικό σημείο που πήραν μπροστά τα επιθετικά όπλα των «ερυθρόλευκων».

Γενικά στον Κόροιβο δεν περίμεναν να κατακτήσουν τη νίκη στον αγώνα του ΣΕΦ, αφού μέλημα τους είναι να προσθέσουν βαθμούς στην συγκομιδή τους στα παιχνίδια που έρχονται.

Όπως αυτό του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ, μια πολύ καλή ομάδα, που όμως δεν είναι φόβητρο για τον καλό Κόροιβο. Κάθε άλλο …

Αλάνθαστος, με ρεκόρ περιόδου και πρωτιά ο Σπυριδωνίδης

Για τον Κόροιβο, τα κυριότερα στατιστικά του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (97-76) για την 7η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League ήταν τα εξής :

*** Ο Αλέξανδρος Σπυριδονίδης ήταν απόλυτα εύστοχος στο Κυριακάτικο ματς και το μοναδικό στοιχείο που… χάλασε τη στατιστική του ήταν το 1 λάθος στο οποίο υπέπεσε. Ο 22χρονος γκαρντ του Κόροιβου είχε 1/1 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές και συνολικά 12 πόντους, που αποτελούν την καλύτερη φετινή ατομική του επίδοση.

***  Παράλληλα, με την εμφάνισή του απέναντι στους «ερυθρόλευκους» κατέγραψε την 33η συμμετοχή του στο ελληνικό Πρωτάθλημα με τη φανέλα της ομάδας μας, πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ντουέιν Ντέιβις, που σταμάτησε στις 33.

*** Ξεπερνώντας τον μέχρι πρότινος μέσο όρο του (15,5), χάρη στους 18 πόντους που πέτυχε, ο Κουέντον ΝτεΚόζι ανέβηκε στη 2η θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ της φετινής STOIXIMAN.GR Basket League με 111 πόντους. Άφησε 3ο τον Βαγγέλη Σακελλαρίου (110) του Πανιωνίου Βίκος Cola και εξακολουθεί να «κυνηγά» τον Μάλκολμ Γκρίφιν του Κολοσσού H Hotels, ο οποίος έχει 11 περισσότερους (122) μετά τις πρώτες 7 αγωνιστικές.

*** Ταυτόχρονα ο «Q», όπως τον φωνάζουν συμπαίκτες και προπονητές, «σκαρφάλωσε» στην 1η θέση των παικτών με τις περισσότερες εύστοχες βολές, με 34, ενώ ανέβηκε από την 4η στην 3η θέση του πίνακα με τους καλύτερους σε αξιολόγηση (ranking).

*** Ένας άλλος Αμερικανός του Κόροιβου, ο Άαρον Ράουντρι, μπορεί να μην σημείωσε κάποιο πόντο, ωστόσο μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ κι έκανε 2 κοψίματα. Με τα τελευταία, μάλιστα, έφτασε τα 7 και μπήκε κιόλας στην πρώτη δεκάδα της αντίστοιχης λίστας, με τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην ομάδα από τη σεζόν 2014-15 και μετά.

*** Οι 76 πόντοι που σκόραρε ο Κόροιβος στο Σ.Ε.Φ. συνιστούν την καλύτερη επιθετική ομαδική επίδοση της ηλειακής ομάδας στην έδρα του Ολυμπιακού. Η αμέσως καλύτερη σημειώθηκε στην πρώτη αναμέτρηση των δύο, την περίοδο 2014-15, με τους Πειραιώτες να επικρατούν δύσκολα με 79-73. Ακολούθησαν για τον Κόροιβο οι 52 πόντοι στα πλέι οφ της ίδιας σεζόν, οι 64 πρόπερσι (2015-16) και οι 62 την περσινή αγωνιστική περίοδο (2016-17).

***  Ύστερα από το προχθεσινό αποτέλεσμα, για πρώτη φορά φέτος ο Κόροιβος έχει αρνητικό ρεκόρ στην αναλογία νικών και ηττών (3-4) στη STOIXIMAN.GR Basket League.

Τα έως τώρα αποτελέσματα του Κόροιβου

ΚΟΡΟΙΒΟΣ          – ΑΡΗΣ 71 -55

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS – ΚΟΡΟΙΒΟΣ 95 – 90

ΚΟΡΟΙΒΟΣ          – ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS 79 -76

ΚΟΡΟΙΒΟΣ          – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA 68 -67

ΑΕΚ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ 86-60

ΚΟΡΟΙΒΟΣ          – ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT 67-91

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ  97-76

Οι επόμενοι αγώνες του Κόροιβου (για τον α’ γύρο)

ΚΟΡΟΙΒΟΣ  – ΠΑΟΚ ΣΑΒ 09-12-2017 18:30

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ

ΚΟΡΟΙΒΟΣ  – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ SUPERFOODS‏ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ

ΚΟΡΟΙΒΟΣ  – ΚΥΜΗ

ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES – ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Όλη η επικαιρότητα