Μπάσκετ

Κόροιβος: «Να πάρουμε μαθήματα από αυτή την ήττα»

Ακούστε το άρθρο

Ο Κόροιβος δεν μπόρεσε να κάνει την … έκπληξη και να νικήσει μέσα στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ.

Η ήττα με σκορ 86-60 από την «Ένωση» ήρθε δίκαια, αφού οι αθλητές της Αθηναϊκής ομάδας είναι πολύ μεγάλης αξίας, κάτι που έδειξαν και στον αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Πάντως η ήττα στο ΟΑΚΑ δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τον Κόροιβο, αφού λίγο – πολύ δεν περίμενε να πάρει κάτι από το ματς του Σαββάτου.

Αυτό που «καίει» την ομάδα της Ηλείας είναι η συνέχεια, όπου το Σάββατο θα βρει απέναντι του στην Αμαλιάδα το Λαύριο, που συνέτριψε το Σάββατο τον Κολοσσό και θα έρθει με άγριες διαθέσεις στην Ηλεία.

Ντίνος Καλαμπάκος : «Να βάλουμε το κεφάλι κάτω τώρα, γιατί έρχονται σημαντικά ματς»

Ο Ντίνος Καλαμπάκος στις δηλώσεις που έκανε για τον αγώνα με την ΑΕΚ τόνισε χαρακτηριστικά :

«Καταρχάς, συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, για τη γενική της εικόνα και την είσοδό της, στον τελικό του Κυπέλλου. Περαστικά στον κόουτς (σ.σ. τον Μανωλόπουλο), γιατί είναι… Ρόμποκοπ τώρα, στο πώς περπατάει. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Είχαμε άλλα θέλω για αυτό το ματς. Έτσι είναι το παιχνίδι όμως. Κάποια μαθήματα όπως αυτό που μας έδωσε η ΑΕΚ, πρέπει να τα παίρνουμε. Ελπίζω αυτό το πάθημα, να μας γίνει μάθημα.

Δεν θέλουμε να είναι καταστροφικές αυτές οι ήττες. Να βάλουμε το κεφάλι κάτω τώρα, γιατί έρχονται σημαντικά ματς. Δεν έχω να πω πολλά για το παιχνίδι. Βρήκαμε κουράγιο στην τρίτη περίοδο και μειώσαμε στους 10 πόντους, αλλά όταν μπαίνει το εγώ αντί για το εμείς, η ποιότητα ομάδων σαν την ΑΕΚ, ανεβάζει εύκολα την διαφορά. Φτάσαμε να χάνουμε και με 26 πόντους. Νομίζω ότι η εικόνα μας, αδικεί την προσπάθειά μας. Θέλαμε να έχουμε μια πιο καλή εικόνα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σε βάθος χρόνου, ίσως αυτό να μας βγει σε καλό. Έχουμε νεαρούς παίκτες, που κάποιες φορές πέφτει εύκολα η ψυχολογία τους. Είμαστε ακόμα στην αρχή».

Μόνο 16 πόντοι από 15 επιθετικά ριμπάουντ

Ο Κόροιβος κατάφερε να ισοφαρίσει την κορυφαία φετινή επίδοση στα επιθετικά ριμπάουντ ανανεώνοντας 15 επιθέσεις του. Τον ίδιο αριθμό είχε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Ωστόσο αυτά τα 15 επιθετικά ριμπάουντ δεν έδωσαν στην ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου και ανάλογο αριθμό πόντων αφού μόνο οχτώ κατέληξαν σε καλάθι (16 πόντοι).

*Έξι από αυτά τα επιθετικά ριμπάουντ, μάζεψε ο Κουέντον ΝτεΚόζι ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος αφού την ίδια σημείωσαν από δύο φορές οι Όουεν Κλάσεν και Ουσμάν Κρουμπάλι.

*Στον αντίποδα ο Τζαχί Κάρσον υπέπεσε σε έξι λάθη, ισοφαρίζοντας τη χειρότερη επίδοση του Πρωταθλήματος που σημείωσαν δύο φορές ο Γκίκας και από μία οι Γκριν και Μέντλοκ.

*Την κορυφαία επίδοση των 22 αγώνων του στην κατηγορία σημείωσε ο Διονύσης Σκουλίδας μαζεύοντας επτά ριμπάουντ. Είχε τρία πέρσι με την ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα και στη φετινή πρεμιέρα κόντρα στον Άρη. Παράλληλα ο διεθνής φόργουορντ ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του στο σκοράρισμα με τους οχτώ πόντους τους όσους είχε στο ματς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

*Ο 3ος παίκτης στην 4ετή ιστορία του Κόροιβου στη Stoiximan.gr Basket League σε συμμετοχές έγινε ο Γιάννης Σαχπατζίδης. Έφτασε τις 29 και ξεπέρασε τους Γιαννακίδη, Κανονίδη και Ματζέτ.

*Το ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ ισοφάρισε ο Αλέξης Σπυριδωνίδης. Είχε τέσσερα όσα μάζεψε πέρσι κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries αλλά και ως παίκτης του ΚΑΟΔ σε ματς κόντρα στον Άρη της σεζόν 2013-14.

*Την ατομική επίδοση του στα ριμπάουντ βελτίωσε ο Σακίλ Χάινς μαζεύοντας οχτώ. Ο Αμερικανός είχε πέντε κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

Όλη η επικαιρότητα