Μπάσκετ

Κόροιβος: Παρακολουθεί τις εξελίξεις γιατί τον αφορoύν άμεσα

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο Κόροιβος όπως και όλες οι άλλες ομάδες να έχει σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα και οι μη γηγενείς παίκτες και προπονητές να έχουν αναχωρήσει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, την στιγμή που οι Ηλείοι… μένουν σπίτι ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως άπαντες στους κυανόλευκους δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις, μιας και οι αποφάσεις όπως φαίνεται θα τους αφορούν άμεσα.

Από τη στιγμή που η Basket League αποφάσισε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος τα σενάρια έχουν φουντώσει, ωστόσο όσο αυτή δεν επικυρώνεται από την Ε.Ο.Κ. και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τίποτα δεν είναι επίσημο.

Οι εξελίξεις στην παραπάνω κατηγορία επηρεάζουν και την Α2 Εθνική μιας και πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, μέσω της οποίας ο ΕΣΑΚΕ θα αλλάξει την προκήρυξη του πρωταθλήματος, για να προκύψει ο πρωταθλητής αλλά και οι ομάδες που θα πέσουν.

Ο υποβιβασμός πιθανότατα θα επηρεάσει τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού και στις υπόλοιπες κατηγορίες, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα τον Κόροιβο.

Οι κυανόλευκοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις θέσεις που οδηγούν στον απευθείας υποβιβασμό, ωστόσο έχουν έναν αγώνα λιγότερο σε σχέση με τις άλλες ομάδες, αυτόν με την Ελευθερούπολη στην Αμαλιάδα, που που είχε αναβληθεί πριν την ολοκληρωτική διακοπή του πρωταθλήματος στις 7 Μαρτίου.

Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν να επικυρωθεί η βαθμολογία στην Α2 Εθνική ως έχει, εφόσον οι ομάδες δεν έχουν ίδιο αριθμό αγώνων γι’ αυτό και από τα σενάρια που υπάρχουν είναι να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από καμιά.

Λογικά το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τα μέσα Απριλίου και αναλόγως και με το πώς θα εξελιχτεί η έξαρση του κορωνοϊού, θα παρθούν οι αποφάσεις για την Α2.

Όλη η επικαιρότητα