Μπάσκετ

Κόροιβος: Πρέπει να γυρίσει τον «διακόπτη»

Ακούστε το άρθρο

Η νίκη που πέτυχε ο Κόροιβος επί του Προμηθέα πριν από τέσσερις αγωνιστικές δεν είχε την ανάλογη συνέχεια καθώς η ηλειακή ΚΑΕ, αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο οποίο αντικειμενικά δεν μπορούσε να ζητήσει κάτι, υπέστη δύο απανωτές «άσχημες» ήττες από Κύμη και Τρίκαλα, με αποτέλεσμα πλέον οι κυανόλευκοι να βρίσκονται μόλις έναν πόντο πλέον πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ειδικά δε, η εμφάνιση του Σαββάτου στα Τρίκαλα τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, όταν και στην ουσία χάθηκε κάθε ελπίδα για το ροζ φύλλο, ήταν αποκαρδιωτική και πλέον το άγχος επέστρεψε στο Κλειστό της Ήλιδας, αφού τόσο η ομάδα του Φ. Τακιανού όσο και ο Πανιώνιος που συνέτριψε το Ρέθυμνο ελπίζουν πλέον βάσιμα στην παραμονή τους.

Το πρωτάθλημα βέβαια έχει πολύ δρόμο ακόμα καθώς απομένει ένας ολόκληρος γύρος, ο οποίος θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο ο Κόροιβος πρέπει να γυρίσει τον διακόπτη προκειμένου να μη βιώσει πάλι το θρίλερ των προηγούμενων χρόνων.

Το ρεκόρ πλέον της ομάδας του Ντίνου Καλαμπάκου είναι στο 4-9 με 4-3 εντός και 0-6 εκτός και όπως παραδέχτηκε στην συνέντευξη Τύπου μετά το σαββατιάτικο ματς ο τεχνικός του συλλόγου, οι κυανόλευκοι βρίσκονται μια νίκη πίσω από τον προγραμματισμό τους.

Και αν για μια ομάδα του επιπέδου του Κοροίβου, τα εκτός έδρας «δίποντα» δεν είναι και εύκολη υπόθεση, η ομάδα στο β’ μισό του πρωταθλήματος πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την έδρα της και παιχνίδια όπως με το Ρέθυμνο, το Φάρο και τα Τρίκαλα να τα πάρει και να διεκδικήσει τη νίκη στα βατά εκτός όπως αυτό με τον Πανιώνιο την 17η αγωνιστική που μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ακόμα τελικό παραμονής.

Πριν από αυτά τα παιχνίδια πάντως, μεσολαβεί ο αγώνας με τον Άρη την ερχόμενη Κυριακή στο Αλεξάνδρειο. Η  ομάδα του Π. Γιαννάκη δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι καθώς όσο και αν ακούγεται παράξενο για το μέγεθός του, παλεύει και αυτή για την παραμονή, ούσα ένα πόντο πάνω από τους Ηλείους και μόλις δυο από τη ζώνη και αν ο Κόροιβος θέλει ένα μεγάλο αποτέλεσμα που μπορεί να αλλάξει ξανά τις ισορροπίες υπέρ του στην υπόθεση της παραμονής, δε θα υπάρξει καλύτερη συγκυρία από αυτή για να το διεκδικήσει.

Όλη η επικαιρότητα