Μπάσκετ

Κόροιβος: Οι προϊστορίες είναι για να σπάνε…

Ακούστε το άρθρο

Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα ο Κόροιβος, για το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League.

Ο λόγος φυσικά για τον ΠΑΟΚ, που μπορεί να μην είναι πλέον το φόβητρο του παρελθόντος, αλλά σίγουρα θέλει μεγάλη προσοχή από τους Ηλείους.

Ο Κόροιβος λοιπόν το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό του Δήμου Ήλιδας, θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την άνετη παραμονή του στο μεγάλο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δίπλα του αναμένεται να έχει και τους φιλάθλους του, που αναμένεται να κατακλύσουν το κλειστό και με τον παλμό τους να ωθήσουν τους αθλητές του Ντίνου Καλαμπάκου στην μεγάλη νίκη.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους Ηλείους, που θέλουν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα για να φτάσουν στην μεγάλη νίκη.

Η προϊστορία των δυο αντιπάλων

Τον πρώτο λόγο έχει ιστορικά ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Κόροιβο αφού στις συνολικά έξι αναμετρήσεις των δύο ομάδων, αυτή της Θεσσαλονίκης σημείωσε πέντε νίκες, δύο εκ των οποίων τις πέτυχε στην Αμαλιάδα.

Ο Κόροιβος σημείωσε τη μοναδική νίκη του στις 18 Φεβρουαρίου 2015 όταν επικράτησε με 65-61 με τον ύψους 1,88 Τιμ Μπάροους να φτάνει σε εντυπωσιακό «double-double» με 15 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Ο ΠΑΟΚ όμως έφυγε με τη νίκη στις επόμενες δύο επισκέψεις του στην Ήλιδα. Επικράτησε του Κόροιβου στο παιχνίδι της σεζόν 2015-16 με 75-65 παίρνοντας 16 πόντους από τον Μιλένκο Τέπιτς, ενώ πέρσι πήρε την εκτός έδρας νίκη με 82-80, έχοντας ως κορυφαίους τους Κιθ Κλάντον με 13 πόντους, 15 ριμπάουντ και Νέναντ Μιλιένοβιτς με 13 πόντους, έξι ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Τα σερί

*Σε διψήφιο αριθμό πόντων στα πέντε τελευταία παιχνίδια του Κόροιβου έφτασε ο Κουέντον ΝτεΚόζι έχοντας τουλάχιστον τέσσερα κερδισμένα φάουλ.

*Ένα τουλάχιστον εύστοχο τρίποντα στα έξι τελευταία παιχνίδια του Κόροιβου είχε ο Μάρκους Πόσλεϊ.

*Ο Γιάννης Σαχπατζίδης είχε τουλάχιστον δύο κερδισμένα φάουλ σε καθένα από τα επτά παιχνίδια της φετινής Stoiximan.gr Basket League.

Τα ρεκόρ

*Με μία τάπα ο Γιάννης Σαχπατζίδης θα γίνει ο 6ος παίκτης στην 4ετή ιστορία του Κόροιβου στη Stoiximan.gr Basket League που θα φτάσει σε διψήφιο αριθμό.

*Τρεις τάπες για να φτάσει στο ίδιο επίτευγμα χρειάζεται ο Άαρον Ράουντρι.

*Με έναν πόντο ο Αλέξης Σπυριδωνίδης θα φτάσει τους 100 με τη φανέλα του Κόροιβου στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ

Τα σερί

*Σε διψήφιο αριθμό ranking έφτασε στις πέντε τελευταίες εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα ο Ουσμάν Κρουμπάλι με εξαίρεση το ντέρμπι με τον Άρη στο οποίο έπαιξε τρία μόνο λεπτά.

*Ένα τουλάχιστον επιθετικό ριμπάουντ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος είχε τόσο ο Λίνος Χρυσικόπουλος όσο και ο Δημήτρης Κατσίβελης.

*Τρία συνεχόμενα παιχνίδια με ένα τουλάχιστον εύστοχο τρίποντο μετράει ο Απόλλων Τσόχλας στη Stoiximan.gr Basket League.

Τα ρεκόρ

*Με τρία επιθετικά ριμπάουντ ο Ουσμάν Κρουμπάλι θα φτάσει τα 100 στην κατηγορία.

*Με δύο εύστοχες βολές ο Θοδωρής Ζάρας θα φτάσει τις 300 ενώ απέχει πέντε ριμπάουντ από τον ίδιο αριθμό.

*12 πόντους μακριά από τους 400 στην κατηγορία είναι ο Δημήτρης Κατσίβελης.

Όλη η επικαιρότητα