Μπάσκετ

Κόροιβος: «Ψηλώνει» με Σονγκάνια

Ακούστε το άρθρο

Ο Κόροιβος συνεχίζει να συμπληρώνει το… παζλ της νέας σεζόν, και η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Εβαρίστε Σονγκάνια.

Ο Εβαρίστε Σονγκάνια όταν ενσωματωθεί στην ομάδα, θα δώσει όγκο και δύναμη κοντά στο καλάθι και είναι σίγουρα μια πολύ καλή κίνηση για το ηλειακό σωματείο.

Ο Ντίνος Καλαμπάκος και η διοίκηση της ομάδας από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου, δουλεύουν πολύ σκληρά για να έχουν σύντομα ένα έτοιμο και «γεμάτο» ρόστερ στα χέρια τους. Ένα ρόστερ που θα αντέξει στην μεγάλη πίεση της Α1 Εθνικής μπάσκετ.

Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα της Ηλείας συμφώνησε σε όλα με τον Εβαρίστε Σονγκάνια για την ερχόμενη σεζόν.

Ο 25χρονος σέντερ από το Κονγκό την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Τυνησίας, για λογαριασμό της Μοναστίρ, της οποίας προπονητής ήταν ο Γιώργος Κετσελίδης, που από τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στο πλευρό του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Άρη.

*** Ο Σονγκάνια έχει εντυπωσιακή σωματοδομή και αθλητικά προσόντα, έχει καλή επαφή και με το αντίπαλο καλάθι, ενώ είναι και στέλεχος της Εθνικής Κονγκό.

Σε περίπτωση που φτάσουν στο αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις με τον Κόροιβο, αυτή θα γίνει η πρώτη ομάδα του εκτός Αφρικής που θα αγωνιστεί, αφού μέχρι τώρα είχε παίξει σε Κονγκό, Γουινέα και Τυνησία.

Κράτησε Μπεκρή και τη νέα σεζόν 

Ο Κόροιβος ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, με την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου να ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Ανδρέα Μπεκρή για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Ανδρέας Μπεκρής είναι ο τρίτος Έλληνας που ανανεώνει με την ομάδα της Ηλείας, αφού είχαν προηγηθεί οι Σαχπατζίδης και Σπυρυδωνίδης.

Η ανακοίνωση της ομάδας για τον Μπεκρή αναφέρει:

«H ΚΑΕ Κόροιβος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον αθλητή Ανδρέα Μπεκρή. Ο Ανδρέας είναι γέννημα-θρέμμα της Αμαλιάδας αλλά και της ομάδας μας πιο συγκεκριμένα, καθώς ανδρώθηκε μπασκετικά στα τμήματα υποδομής του Κόροιβου.

Γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 1994 κι αγωνίζεται ως guard. Πέρυσι επέστρεψε στην Αμαλιάδα για λογαριασμό του Κόροιβου, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής κι έχοντας αγωνιστεί σε Β’ και Γ’ Εθνική με τον ΓΑΣ Κομοτηνή. Έλαβε το «βάπτισμα του πυρός» στη Stoiximan.gr Basket League και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου στην επίτευξη του στόχου της παραμονής. Ευχόμαστε στον Ανδρέα να είναι υγιής και να έχει μία επιτυχημένη σεζόν με τη φανέλα του Κόροιβου»!

Μια ανάσα από την ΕΡΤ ο Κόροιβος

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα σε ΕΣΑΚΕ και ΕΡΤ, με αφορμή τα τηλεοπτικά δικαιώματα του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Basket League.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση των δύο πλευρών υπάρχει η κοινή πρόθεση για συνεργασία, ώστε τα παιχνίδια του νέου πρωταθλήματος να μεταδοθούν από την δημόσια τηλεόραση.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως θα υπάρξει νέα συνάντηση των δύο πλευρών τις επόμενες μέρες, η οποία θα οριστικοποιήσει το deal και έτσι το πρωτάθλημα της νέας σεζόν να έχει τηλεοπτική «στέγη» την ΕΡΤ, η οποία θα μεταδίδει τα εντός έδρας παιχνίδια των 11 εκ των ΚΑΕ που μετέχουν στο πρωτάθλημα. Και μεταξύ αυτών και του Κοροίβου.

Θυμίζουμε πως τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ βρίσκονται στα χέρια του Cosmote TV.

Όλη η επικαιρότητα