Μπάσκετ

Κόροιβος: Σφραγίδα… πρωταθλητισμού με Αθανάσουλα!

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει τις ποιοτικές προσθήκες ο Κόροιβος, που συμφώνησε με τον Γιάννη Αθανασούλα, ο οποίος τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στο κλειστό της Ήλιδας.

Οι κυανόλευκοι πραγματοποίησαν την έβδομη τους μεταγραφική κίνηση, φτιάχνοντας ουσιαστικά μια καινούργια ομάδα, προσθέτοντας σε αυτή και τον 32χρονο φόργουορντ.

Τις δυο τελευταίες σεζόν ο Αθανάσουλας αγωνίστηκε στον Ηρακλή, έχοντας πέρυσι 8,8 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ σε 32 παιχνίδια, και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην Basket League.

Η ανακοίνωση

«O Γιάννης Αθανασούλας στον Κόροιβο!

Σε μια νέα πολύ σημαντική προσθήκη προχώρησε η ομάδα μας, εντάσσοντας στο ρόστερ της τον πολύπειρο φοργουορντ Γιάννη Αθανασούλα, 32 ετών, 2.02 μ.
O Γιάννης έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του μπάσκετ στα τμήματα υποδομής του Άρη Πετρούπολης. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία αγωνιζόμενος με τα χρώματα της ΑΕΚ αρχικά στα εφηβικά τμήματα και κατόπιν στην Α1 Εθνική, παραμένοντας στο σύλλογο τη διετία 2005-07.
Συνέχισε στον Ηλυσιακό για 3 περιόδους (2007-2010) και έπειτα εντάχθηκε στο δυναμικό του Γ.Σ. Πανιωνίος όπου παρέμεινε 4 σεζόν (2010-2014). Ακολούθως αγωνίστηκε στις ομάδες του Πανελευσινιακού (2014-15), του Απόλλωνα Πάτρας (2015-16) και του Λαυρίου (2016-17), ενώ την τελευταία διετία ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του Ηρακλή, πανυγυρίζοντας πέρυσι την άνοδο στην Α1! Έχει επίσης συμμετάσχει τρεις φορές σε διεθνείς διοργανώσεις. Το ντεμπούτο του έλαβε χώρα το 2005-06 οπότε και συμμετείχε σε έναν από τους αγώνες της ΑΕΚ στην EuroLeague. Την επόμενη χρονιά είχε 4 συμμετοχές στο EuroCup με την ίδια ομάδα, ενώ την περίοδο 2012-13 αγωνίστηκε στην ίδια διοργάνωση αυτή τη φορά με τους «κυανέρυθρους». Ως μέλος της Εθνικής Ελλάδος ο Αθανασούλας διαγωνίστηκε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων το 2003 στη Μαδρίτη, σε διεθνή τουρνουά εφήβων και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών το 2007 στη Νόβα Γκόριτσα».

Όλη η επικαιρότητα