Μπάσκετ

Κόροιβος: Θα κάνει… πολλές ζημιές φέτος

Ακούστε το άρθρο

Ο Κόροιβος, από το πρώτο επίσημο παιχνίδι του, με τον Προμηθέα για το κύπελλο, έδειξε ότι θα είναι πολύ μαχητικός και συνάμα αθλητικός και ότι θα κάνει πολλές … ζημιές.

Την πρώτη … ζημιά την έκανε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπου νίκησε σχετικά άνετα τον Άρη και το απόγευμα του Σαββάτου, στο Ρέθυμνο, λίγο έλειψε να στείλει για … ψυχανάλυση και τους Κρητικούς.

Στις λεπτομέρειες έχασε το μεγάλο «διπλό» η ομάδα της Ηλείας, που δείχνει πως αγώνα με τον αγώνα θα γίνεται πιο δυνατή και μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα φέτος.

Το που μπορεί να φτάσει ο Κόροιβος θα το δούμε προσεχώς, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα φέρει στην σειρά των αγώνων που έρχονται, και που θα είναι πολύ καθοριστικοί για την εξέλιξη της σαιζόν.

Να θυμίσουμε ότι το προσεχές Σάββατο ο Κόροιβος υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου, σε ένα παιχνίδι με μεγάλη βαθμολογική σημασία, αφού αν κάνει το δυο στα δυο μέσα στην Αμαλιάδα, θα «πετάξει» για σπουδαία πράγματα φέτος.

Και μην ξεχνάμε πως μια εβδομάδα αργότερα έχει τον Πανιώνιο πάλι στην Αμαλιάδα. Με τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια ποιος τον πιάνει μετά…

Κοντσέρτο για πολυβόλα

Το Ρέθυμνο Cretan Kings επικράτησε λοιπόν το Σάββατο εντός έδρας του Κοροίβου (95-90) και σημείωσε την πρώτη νίκη του στην STOIXIMAN.GR Basket League σε έναν αγώνα, που θύμιζε… κοντσέρτο για πολυβόλα και τον πρώτο λόγο είχαν οι δύο σουτέρ της κρητικής ομάδας οι Χάρης Γιαννόπουλος, Ανδρέας Χριστοδούλου. Και οι δύο σκόραραν από 24 πόντους με τρία τρίποντα ενώ ήταν εύστοχοι σε κρίσιμες βολές στα τελευταία λεπτά.

Οι γηπεδούχοι με πολύ καλό επιθετικό ρυθμό, είχαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και με επιμέρους σκορ 10-2 στα τελευταία 1’ και 48’’ της δεύτερης περιόδου με έξι πόντους του Γιαννόπουλου και τέσσερις του Χριστοδούλου, πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +11 (51-40).

Βελτιώθηκαν αμυντικά οι Ηλείοι

Ο Κόροιβος, ωστόσο, επέστρεψε στην διεκδίκηση της νίκης στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιωμένος αμυντικά και με πρωταγωνιστές τους Μάρκους Πόσλεϊ, Τζαχί Κάρσον. Μείωσε για πρώτη φορά στους 3 (85-82) με 2’ και 14’’ να απομένουν για την λήξη της συνάντησης με καλάθι του Άαρον Ράουντρι. Πάλι με τον Ράουντρι, αυτή την φορά με σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα, η ομάδα της Ήλιδας πλησίασε στο καλάθι (89-87), 40’’ πριν το τέλος του αγώνα, όμως, οι Γιαννόπουλος (4) και Χριστοδούλου (2) ήταν ψύχραιμοι από την γραμμή των βολών και κράτησαν τη νίκη στην πλευρά του Ρεθύμνου Cretan Kings.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 51-40, 70-64, 95-90.

Ντίνος Καλαμπάκος (προπονητής Κοροίβου): «Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί και αν το ήθελε ο Θεός…»

Ο Κόροιβος δεν κατάφερε να κάνει το 2Χ2 στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League και ο Ντίνος Καλαμπάκος τόνισε πως αν οι παίκτες του ήταν πιο τυχεροί θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το «διπλό» από την Κρήτη.

«Καταρχήν να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους χωρίς προβλήματα. Συγχαρητήρια στον κόουτς. Εμείς προσπαθήσαμε αλλά δεν γίνεται όταν τρως 51 πόντους στο ημίχρονο. Μας έπεσε λίγο βαρύ. Στο 2ο ημίχρονο που δεχθήκαμε 45 μαζί με τις βολές, όπου κυνηγήσαμε τα φάουλ θεωρώ πως ήταν πιο ορθολογικό το παιχνίδι μας.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε στενοχωρημένοι. Είχαμε αλληθωρίσει όταν καταλαβαίναμε ότι κάτι μπορούσαμε να κάνουμε. Καταλαβαίναμε ότι ο αντίπαλος είχε πίεση και άγχος λόγω έδρας. Επίσης η περσινή μου επίσκεψη εδώ ήταν εφιαλτική. “Τραβήξαμε από 22… φιγούρα”. Έχω την εντύπωση πως αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί και λίγο πιο τυχεροί, στο τέλος αν ήθελε και ο Θεός μπορεί και να το κλέβαμε. Δεν θα ήταν δίκαιο αλλά εδώ που φτάσαμε είναι όποιος το βάλει.

Αφήσαμε και τον Γιαννόπουλο ελεύθερο και τα έβαλε ο άτιμος. Αλίμονο. Δουλειά του είναι. Νομίζω η έκπληξη ήταν ο Χριστοδούλου. Καλή συνέχεια. Εμείς έχουμε πολύ δρόμο και δεν ξέρουμε στις πόσες νίκες θα πάει η σωτηρία. Είμαι στενοχωρημένος από την εμφάνιση κάποιων παιδιών. Μπορούσαμε να είχαμε κάνει το κάτι παραπάνω αλλά δεν το κάναμε. Καλή συνέχεια στον Νικόλα (Βετούλα), υπομονή να έχει και όλα θα πάνε καλά».

Νίκος Βετούλας (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): «Πρέπει να βελτιωθούμε…»

Βελτίωση στο κομμάτι της άμυνας ζήτησε από τους παίκτες του ο Νίκος Βετούλας, μετά τη νίκη του Ρεθύμνου κόντρα στον Κόροιβο.

«Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στα παιδιά. Υπήρχε πολύ άγχος. Θέλαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι πολύ νωρίτερα από τον πραγματικό χρόνο. Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε διαφορές 8-9 πόντων γιατί ήμασταν τραγικοί στο αμυντικό τρανζίσιον. Σήμερα (σ.σ. προχθές) παίξαμε χωρίς πλέι μέικερ. Και οι δύο Αμερικανοί γκαρντ ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Όχι μόνο με τα φάουλ που έκαναν. Πρώτη φορά βλέπω να βγαίνουν και οι δύο έξω με 5 φάουλ.

Από κει και πέρα  ήμασταν τυχεροί που ο Ανδρέας ήταν σε καλή μέρα και μας βοήθησε στη θέση του πόιντ γκαρντ, ο Χάρης, ακόμα και ο Ρόμπερτσον. Ακόμα είμαστε στην αρχή. Βλέπουμε τα αποτελέσματα και ότι οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Σίγουρα στον κόσμο άρεσε που είδαν δύο ομάδες να τρέχουν, να πηδάνε, να σκοράρουν και να προσφέρουν θέαμα, αλλά για μας δεν ήταν ό,τι καλύτερο».

Τα στατιστικά του αγώνα του Ρεθύμνου

*** Στο πιο παραγωγικό από τα 12 ως τώρα, παιχνίδια της Stoiximan.gr Basket League το Ρέθυμνο Cretan Kings επιβλήθηκε του Κόροιβου. Οι δύο ομάδες έφτασαν στους 185 πόντους, ενώ την ίδια ώρα Προμηθέας και Γυμναστικός Λάρισας Φάρος είχαν 171 ενώ Τρίκαλα BC Aries και Λαύριο Megabolt είχαν 170 ξεπερνώντας την κορυφαία επίδοση της πρώτης αγωνιστικής όταν Γυμναστικός Λάρισας Φάρος και Πανιώνιος είχαν αθροιστικά 166 πόντους.

*** Ο Τζαχί Κάρσον φόρτωσε με εννιά φάουλ τους παίκτες του Ρεθύμνου Cretan Kings, ισοφαρίζοντας την καλύτερη ως τώρα επίδοση της Stoiximan.gr Basket League. Εννιά κερδισμένα φάουλ είχε στην πρεμιέρα και ο Δημήτρης Μαυροειδής της ΑΕΚ.

*** Ρεκόρ καριέρας συνιστά για τον Γιάννη Σαχπατζίδη η επίδοση των 10 πόντων που είχε στο Ρέθυμνο. Ο 24χρονος σέντερ είχε από εννιά στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας του πέρσι με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

*** Μόνο ένα αντίπαλο σουτ σταμάτησαν οι παίκτες του Κόροιβου ισοφαρίζοντας τη χειρότερη φετινή επίδοση. Μία τάπα είχαν και στην πρεμιέρα όπως ακόμη εκείνοι του ΠΑΟΚ και της Κύμης.

Ο κορυφαίος του Κόροιβου

Μάρκους Πόσλει

Πόντοι : 21 (4–9 διπ., 3–8 τρ., 4–6 βολ., 25:44 χρόνος συμμ., 3 ριμπ., 3 ασιστ)

Όλη η επικαιρότητα