Μπάσκετ

Ολυμπιακός – Κόροιβος 97-76: Το πάλεψε για ένα ημίχρονο…

Ακούστε το άρθρο

Μια αξιοπρεπή εμφάνιση έκανε χθες στο ΣΕΦ ο Κόροιβος, που μπορεί να έχασε με 97-76 από τον Ολυμπιακό, αλλά έδειξε, ιδίως στο α’ μέρος, πολύ καλά στοιχεία και σίγουρα η τελική διαφορά είναι άδικη για την ομάδα της Ηλείας.

Σίγουρα η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δυο αντιπάλους είναι σημαντική, και όπως είχαμε γράψει στα ρεπορτάζ μας, ο Κόροιβος ταξίδεψε στον Πειραιά για να απολαύσει το ματς και το κατάφερε σε σημαντικό βαθμό, άντεξε μέχρι το ημίχρονο, όμως το 34-19 της τρίτης περιόδου ήταν αρκετό για να μην του επιτρέψει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτή την αναμέτρηση, που ήταν ούτως ή άλλως μια δυνατή προπόνηση για τον Ντίνο Καλαμπάκο και τους αθλητές του.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επιστροφή στα παρκέ του Βασίλη Σπανούλη, που μπήκε στον αγώνα στο 7ο λεπτό, αφήνοντας πίσω του ένα δίμηνο που δεν θα θέλει να θυμάται και μάλιστα έδειξε να πατάει πολύ καλά στα πόδια του. Ήταν εύστοχος (3/4 τρίποντα), ορεξάτος και δημιούργησε αρκετές όμορφες φάσεις στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ανταγωνιστικός στο α’ μέρος

Ο Κόροιβος ήταν ανταγωνιστικός στο α’ μέρος (21-21 στο 10’, 45-39 στο ημίχρονο), όπου είχε καλές επιλογές στην επίθεση, κυρίως με τον Πόσλει που ήταν ο πρώτος σκόρερ της ηλειακής ομάδας με 11 πόντους και τρία τρίποντα (με τρίποντο από τον άσο του Κοροίβου, η ομάδα της Ηλείας πήρε το πρώτο της προβάδισμα με 15-17), ακολουθούμενος από τον πολύ καλό Σπυριδωνίδη που είχε 8 πόντους (2 τρίποντα) και τους ΝτεΚόζι 6π., Κάρσον 4π., Χάινς 4π., Σαχπατζίδη 4π. και Ντίκερσον 2π.

Από τον Ολυμπιακό που φάνηκε κουρασμένος από τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια και δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο πολύ έξυπνο παιχνίδι των αθλητών του Ντίνου Καλαμπάκου, στο α’ μέρος σκόραραν οι Παπαπέτρου 6, Στρέλνιεκς 9 (1), Παπανικολάου 1, Ρόμπερτς 7 (1), Μπόγρης 1, ΜακΛίν 6, Τολιόπουλος 3 (1), Σπανούλης 6 (1), Αγραβάνης, Αρσενόπουλος, Ουίλτζερ, και Τόμπσον 6.

Όσον αφορά τα ομαδικά στατιστικά του Κοροίβου στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα αυτά ήταν : 9/21 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 6/6 βολές, 15 (13-2) ριμπάουντ, 6 ασίστ, 10 λάθη, 2 κλεψίματα, 4 τάπες.

Για τον Ολυμπιακό οι επιδόσεις του στο α’ μέρος ήταν : 9/19 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 15/20 βολές, 17 (11-6) ριμπάουντ, 13 ασίστ, 5 λάθη, 4 κλεψίματα, 1 τάπα.

«Καθάρισε» το ματς στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός

Με την έναρξη όμως του β’ μέρους οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να χτίζουν μια διαφορά στο σκορ, με τον Ρόμπερτς (1β.) και τον Στρέλνιεκς να ανεβάζουν την διαφορά στους 10 πόντους (49-39, 21′), ενώ άδικη ήταν η τεχνική ποινή που δόθηκε στον Ντίνο Καλαμπάκο για διαμαρτυρία.

Ο Κόροιβος παρότι μείωσε με 2/2 βολές και ένα δίποντο του ΝτεΚόζι (49-43, 22΄), είδε ακολούθως τον Ολυμπιακό να παίρνει μια διαφορά στο σκορ, με τον Στρέλνιεκς με 5 συνεχόμενους πόντους (1τρίπ., 2/2β.) να γράφει το 58-43, ενώ ο Σπανούλης από τα 8 μέτρα έγραψε το 79-58 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο 10λεπτο ο Ολυμπιακός επέβαλε πλέον τον ρυθμό του και νίκησε με το τελικό 97-76, μια διαφορά που αδικεί σίγουρα τον Κόροιβο.

Ο Ολυμπιακός με αυτή την νίκη, ανέβηκε στο 6-1, ενώ ο Κόροιβος υποχώρησε στο 3-4.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 45-39, 79-58, 97-76.

Οι πόντοι του αγώνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 8 (6 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 19 (4/5 τρίποντα, 7 ασίστ), Παπανικολάου 9 (1), Ρόμπερτς 11 (2/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Μπόγρης 1, ΜακΛίν 8, Τολιόπουλος 4 (1), Σπανούλης 13 (3/4 τρίποντα, 4/6 βολές, 5 ασίστ), Αγραβάνης 5 (1), Αρσενόπουλος, Γουίλτζερ 3, Τόμπσον 16 (5/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα).

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Κάρσον 6, Σκουλίδας, Χάινς 8, Ντίκερσον 2, Ντεκόζι 18 (3/9 δίποντα, 1/4 τρίπονα, 9/10 βολές, 6 ριμπάουντ), Πόσλι 19 (4/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Μιλεντίγεβιτς, Αντωνάκης 4, Σαχπατζίδης 7, Σπυριδωνίδης 12 (1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές), Μπεκρής, Ράουντρι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Δεν υπάρχουν πολλοί αριθμοί που μπορεί να κρατήσει κανείς από αυτόν τον αγώνα, όμως τα 4/5 τρίποντα του Γιάνις Στρέλνιεκς είναι μια επίδοση που πέτυχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. 4/5 είχε και στη Ρόδο, στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Κολοσσού ο Λετονός, το στυλ του οποίου θυμίζει κάτι από… Κλέι Τόμπσον. Πολύ καλός για τον Κόροιβο ο νεαρός Σπυριδωνίδης, που σε 16 λεπτά συμμετοχής είχε 12 πόντους με 1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα και 4/4 βολές, με highlight φυσικά το μακρινό σουτ που έβαλε στο φινάλε του πρώτου μέρους απέναντι στον Σπανούλη. Εντυπωσιακός αριθμός και οι 27 τελικές πάσες των γηπεδούχων, απέναντι στις 12 των φιλοξενούμενων.

*** Τα συνολικά ομαδικά στατιστικά Ολυμπιακού: 17/29 δίποντα, 14/30 τρίποντα, 21/28 βολές, 35 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 12 επιθετικά), 27 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 14 λάθη.

*** Τα συνολικά ομαδικά στατιστικά Κοροίβου: 19/42 δίποντα, 6/16 τρίποντα, 20/24 βολές, 26 ριμπάουντ (19 αμυντικά – 7 επιθετικά), 12 ασίστ, 7 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 15 λάθη.

*** Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων: Ο Ολυμπιακός θα παίξει το απόγευμα της επόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Κόροιβος θα υποδεχθεί μία μέρα νωρίτερα τον ΠΑΟΚ στην Αμαλιάδα.

Σφαιρόπουλος: «Ηγέτης της ομάδας ο Σπανούλης»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη και στάθηκε στον ηγετικό ρόλο που έχει ο «Kill Bill» στον Ολυμπιακό.

Μιλώντας στην κάμερα της «Cosmote TV» ο Έλληνας προπονητής δήλωσε για την αναμέτρηση με τον Κόροιβο: «Είμαι ικανοποιημένος, ειδικά από το δεύτερο ημίχρονο. Βελτιωθήκαμε και παίξαμε καλύτερα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί κατά διαστήματα, είχαμε και κάποια “νεκρά” διαστήματα. Στο δεύτερο κάναμε ένα καλό παιχνίδι» και πρόσθεσε για την επιστροφή του Σπανούλη:

«Ο Βασίλης είναι ο ηγέτης της ομάδας, μην το ξεχνάμε αυτό. Μας έλειψε μέχρι τώρα. Η ομάδα έχει “χτιστεί” με τον Βασίλη σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Θέλουμε να είναι υγιής. Χαιρόμαστε που επέστρεψε».

Καλαμπάκος: «Καλοί για 25 λεπτά, αλλά…»

Ο Ντίνος Καλαμπάκος αναφέρθηκε στην ήττα του Κοροίβου από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, στεκόμενος στη διαφορά επιπέδου.

Ο κόουτς του Κοροίβου, δήλωσε: «Προερχόμασταν από δύο άσχημες εμφανίσεις. Δεν ήταν τόσο η ήττα όσο η κακή εμφάνιση και είχε επηρεάσει το τελευταίο 12ήμερο την ψυχολογία των παιδιών. Θέλαμε να εμφανιστούμε πιο ανταγωνιστικοί για να κρατήσουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα είναι δύσκολο να διεκδικήσεις κάτι. Δουλέψαμε πολύ στον τομέα της ψυχολογίας για να έχουμε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Νομίζω πως η εικόνα μας στα πρώτα 20-25 λεπτά ήταν αρκετά καλή. Στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε… γκαζιά ο Ολυμπιακός, μας άφησε πίσω και μετά το παιχνίδι ήταν διαδικαστικό. Το κυρίαρχο για μας ήταν να αισθανθούμε και πάλι δυνατοί, ζωντανοί, ανταγωνιστικοί για να μπορούμε να έχουμε καλή συνέχεια.

Για το παιχνίδι δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, όλων στο πρώτο ημίχρονο. Μετά είναι θέμα ταλέντου και ποιότητας, δεν μπορούσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα να μείνουμε κοντά στο σκορ. Η εικόνα του πρώτου μέρους μας δίνει αισιοδοξία για τη συνέχεια. Αλλά συνολικά η εικόνα μας ήταν καλή. Δεν πρέπει να αδικούμε τα παιδιά μας. Με τον Ολυμπιακό παίζαμε. Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχεις να πεις πολλά στο αγωνιστικό ή στα θέματα τακτικής. Γιατί αυτές οι ομάδες είναι διαφορετικού επιπέδου από αυτά που μπορούμε εμείς να προσδοκούμε».

Όλη η επικαιρότητα