Αθλητισμός

Κόροιβος: Πηγαίνει στο Λαύριο για να ρεφάρει!

koroivos_proth.jpg
Ακούστε το άρθρο

Είχαμε γράψει από τις αρχές της περασμένη εβδομάδας πως ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ κρύβει παγίδες για τον Κόροιβο.

Όχι μόνο επειδή ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης παρατάχθηκε στον αγώνα χωρίς τους δύο πιο πολυδιαφημισμένους παίκτες του, τον Κ. Βασιλειάδη και τον Σ. Σχορτσιανίτη, αλλά και για το λόγο ότι σε όσο κακό… φεγγάρι και αν βρίσκεται μια μεγάλη ομάδα, πάντα παραμένει υπολογίσιμη δύναμη και ικανή για τη ζημιά. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν στον αγώνα της Κυριακής έψαχνε την αντίδραση μετά τον αποκλεισμό – σοκ από τον Φάρο και την έβγαλε στο τέταρτο δεκάλεπτο φεύγοντας με το ροζ φύλλο από την Αμαλιάδα.

Μια ήττα για την οποία δεν χάθηκε και ο κόσμος στην ηλειακή ΚΑΕ η οποία καθ’ ολη την διάρκεια του πρώτου αυτού γύρου της Basket League έχει κάνει τα… κουμάντα της ώστε να βλέπει «αφ’ υψηλού» τις περισσότερες από τις ομάδες με τις οποίες έχουν τους ίδιους στόχους. Και μια ήττα την οποία αν ακολουθήσει η νίκη το Σάββατο στο Λαύριο, θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

Από την άλλη, το νεοφώτιστο συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη δείχνει αρκετά θετικά στοιχεία μέχρι στιγμής και παρά την προτελευταία θέση στην οποία βρίσκεται στο πρωτάθλημα κατάφερε τις τελευταίες μέρες να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον κυρίως λόγω της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τον αγώνα με την Κηφισιά η οποία  προκαλεί νέο πονοκέφαλο στο ΕΣΑΚΕ καθώς οι νεοφώτιστοι απειλούνται με αφαίρεση δύο βαθμών! Και αυτό γιατί στο πειθαρχικό δίκαιο του ΕΣΑΚΕ η προβλεπόμενη ποινή είναι απολύτως συγκεκριμένη και προβλέπει αφαίρεση δύο βαθμών από την ομάδα που θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έγινε ποτέ εκ μέρους του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος πετάει το μπαλάκι στις υπόλοιπες ομάδες της Α1, υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε άλλη συμμετέχουσα στο πρωτάθλημα, έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την τιμωρία του Λαυρίου για την απίστευτη γκέλα που έκανε. 

Όλα αυτά όμως δεν απασχολούν ιδιαίτερα τον Κόροιβο ο οποίος στην δεύτερη σεζόν του στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ έχει πλέον το «know how» για να παίρνει τέτοια παιχνίδια και θέλει το Σάββατο στο Κλειστό Γήπεδο του Δήμου Λαυρεωτικής να ολοκληρώσει με ακόμα ένα διπλό τον εξαιρετικό πρώτο γύρο που πραγματοποίησε.


Του Γ. Μικελόπουλου

(georgemikel1989@gmail.com)

Όλη η επικαιρότητα