Υγεία

Κοροναϊός: Δύο Έλληνες στο Diamond Princess – Η έκκληση από τον ΠΟΥ

Ακούστε το άρθρο

Τον επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princessανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς συνεχίζει να αυξάνει ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό COVID-19, ο οποίος μετρά ήδη 1.669 θύματα, καθώς και τον πρώτο νεκρό εκτός Ασίας. Έκκληση από τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείαςνα γίνουν περισσότερες επενδύσεις για την αντιμετώπιση των επιδημιών..

Κοροναϊός: Δύο Έλληνες στο Diamond Princess - Η έκκληση από τον ΠΟΥ

Η επιχείρηση επαναπατρισμού δυο Ελλήνων που βρίσκονται στο κρουαζεριόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία, θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, δεν αποκάλυψε περισσότερα για τους δύο Έλληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό 355 άνθρωποι.

Επίσης, αναφέρθηκε στον επιτυχή επαναπατρισμό δυο Ελλήνων από την Κίνα μέσω Μεγάλης Βρετανίας και Ιταλίας, τους οποίους και ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους με το προσωπικό του νοσοκομείου Σωτηρία όπου μπήκαν σε καραντίνα.

«Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

Σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορoναϊό στην Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώνει, ελέγχει, δίνει ειδικές οδηγίες για στα λιμάνια, στα ξενοδοχεία, στους χώρους εξόδου – εισόδου στη χώρα.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι μια πραγματικότητα πως μπορεί να φτάσει και στην Ελλάδα ο ιός. Σε τέτοια περίπτωση είπε ότι το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί «με ψυχραιμία και επαγγελματικά και με τις οδηγίες των επιστημόνων, όχι υπό το κράτος του πανικού και της κακής αναμετάδοσης των fake news».

«Θα αντιμετωπίσουμε στη ρίζα της, την αλυσίδα της μετάδοσης. Θα την ανακόψουμε. θα απομονώσουμε το περιστατικό», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Όλη η επικαιρότητα