Ηλεία

Θλίψη και πόνος στην Ηλεία για τον αδόκητο χαμό του Μ. Αγιομυργιαννάκη από κορωνοϊό

Ακούστε το άρθρο

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΚΗΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Μ. ΑΓΙΟΜΥΡΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

 «Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου;
Ο ουρανός δικός μου
η θάλασσα στα μέτρα μου
πως να με κάνουν να τον δω
τον ήλιο μ’ άλλα μάτια;»
Νίκος Ξυλούρης

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης δεν μένει πια εδώ… Ο Αμαλιαδίτης Κρητικός «έφυγε» τα ξημερώματα της Πέμπτης για το μεγάλο «ταξίδι».

Βαρύ το πένθος που επικρατεί στην Αμαλιάδα, στο άκουσμα του θανάτου του περιφερειακού συμβούλου, του αγαπημένου καθηγητή Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, ο οποίος έμελλε να είναι το πρώτο θύμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Πάλευε όπως πάντα ήξερε…

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης άφησε την τελευταία του πνοή στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, στα 66 του χρόνια. Είχε ταξιδέψει με το γκρουπ σε Ισραήλ και Αίγυπτο και από την πρώτη στιγμή η κατάστασή του είχε κριθεί ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ο Κρητικός στην καταγωγή, αλλά πολιτογραφημένος Αμαλιαδίτης στις συνειδήσεις όλων, Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, έδινε όλες αυτές τις μέρες τη δική του, γενναία «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, χτυπημένος από τον ιό, που πλήττει και τον νομό μας.

Όπως ανακοίνωσε και το Υπουργείο Υγείας: «Ο 66χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

«Χτύπημα» για την πόλη…

Η τοπική κοινωνία, η Αμαλιάδα, η Ηλεία,  θρηνούν έναν δικό τους άνθρωπο, τον καλοσυνάτο Μανώλη, με τον μετρημένο λόγο, τον αγωνιστή στις ιδέες και στις πράξεις, τον εκπαιδευτικό που τηρούσε στο ακέραιο τον ρόλο του για τις νεότερες γενιές, σε όλα τα σχολεία που κλήθηκε να υπηρετήσει, πριν συνταξιοδοτηθεί πριν λίγα χρόνια.

Στο  άσχημο κλίμα που επικρατεί σχεδόν 10 μέρες στην περιοχή της Αμαλιάδας, ο θάνατος του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη με αυτόν τον τραγικό τρόπο, «μούδιασε» εντελώς την πόλη, σόκαρε τους φίλους, τους συνοδοιπόρους του, τους γνωστούς, ακόμη και αυτούς που ποτέ δεν είχαν μιλήσει μαζί του, αλλά τον εκτιμούσαν για την τιμιότητα, την ακεραιότητά του, την ευγενική και διακριτική «φιγούρα» του στους δρόμους, που περπατούσε εδώ και χρόνια για να ασκείται, έχοντας καταφέρει να κόψει χρόνια και την κακιά συνήθεια, όπως έλεγε, το τσιγάρο.

Μια ζωή εν’ δράσει…

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.  Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου – Αμαλιάδας- Χαβαρίου Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου  Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις επί σειρά ετών. Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Τον Μάιο του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στον Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο «Δικαίωμα στην Πρόοδο» του Απόστολου Κατσιφάρα. Διαχώρισε τη θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ηλεία.

Στις περιφερειακές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι, εξελέγη εκ νέου Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» και έκανε σημαντικές παρεμβάσεις για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ηλεία, με κυρίαρχο την άμεση κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, για να μην χάνονται άλλες ζωές τόσο άδικα…

Η εφ. «Πατρίς» και το Patrisnews εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ζωή, στα παιδιά του, στα αγαπημένα του πρόσωπα στην Κρήτη, που καλούνται να του πουν το τελευταίο «αντίο»…

Κυρ Μανώλη, καλό ταξίδι…

Όλη η επικαιρότητα