Ηλεία

Κοροναϊός: Σε πλήρη ετοιμότητα το Γενικό νοσοκομείο Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι το Γενικό νοσοκομείο Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, για να αντιμετωπίσει όποιο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού παρουσιαστεί σε αυτό.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χρήστος Χριστόπουλος ανέφερε σχετικά:

«Θα κάνουμε ότι προβλέπουν οι οδηγίες που έχουμε πάρει από το υπουργείο υγείας, αν παρουσιαστεί ύποπτο κρούσμα στο Γενικό νοσοκομείο Ηλείας. Θα ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο και ο ασθενής θα φύγει για Πάτρα, στο Ρίο, που είναι και το νοσοκομείο της περιοχής μας, που θα δέχεται όλα τα ύποπτα περιστατικά. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Κωνσταντίνος Μαρούλης Ειδικός Παθολόγος : «Δεν χρειάζεται πανικός, μόνο προφύλαξη»

Για την επικινδυνότητα του κορωνοϊού ο κ. Κωνσταντίνος Μαρούλης

Ειδικός Παθολόγος, τόνισε χαρακτηριστικά :

«Είναι επικίνδυνος αυτός ο ιός λόγω της μεταδοτικότητας κυρίως. Η θνητότητα όμως δεν είναι πολύ μεγάλη, αφού φτάνει γύρω στα 2%. Δεν θα πρέπει να πανικοβαλλόμαστε, αλλά να ακολουθήσουμε όλα όσα έχει ανακοινώσει ο πανελλήνιος σύλλογος. Από την εποχική γρίπη είναι σίγουρα πιο μεταδοτικός, ενώ έχει και περισσότερο χρόνο επώασης. Γι’ αυτό δεν ψάχνουν πλέον σε λιμάνια και σε αεροδρόμια, αφού μπορεί κάποιος να περάσει από εκεί, να έχει τον ιό, αλλά να μην έχει εκδηλωθεί ακόμη. Χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να παίρνουμε μέτρα προφύλαξης, αλλά δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός».

Όλη η επικαιρότητα