Ελλάδα

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Κλειστά μέχρι τις 11 Απριλίου καταστήματα και εκκλησίες

Ακούστε το άρθρο

«Βαδίζουμε σε μια λεπτή κόκκινη γραμμή, κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι μας φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα» τόνισε στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας – Παρατείνεται για μια εβδομάδα η καραντίνα σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά..

«Βαδίζουμε σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και οποιαδήποτε λάθος επιλογή μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις. Κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι, μας φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα» τόνισε στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  στις ανακοινώσεις που έκανε μετά την ενημέρωση του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη της νόσου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης στις επισκέψεις που έκανε το πρωί στο Δήμο Βόϊου και Μύκης και επανέλαβε ότι για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά αποφασίστηκε να παραταθεί η καραντίνα για μια εβδομάδα λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ευχαρίστησε του Δημάρχου Βόϊου και Μύκης στην Ξάνθη για τη βοήθεια τους και τόνισε ότι τέσσερα ειδικά συνεργεία έχουν μεταβεί στη Θράκη για να πάρουν δείγματα. Εχουν πάρει ήδη 165 δείγματα και αύριο θα βγουν τα αποτελέσματα.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες που επιχειρούν να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού, έστειλε ο Ν. Χαρδαλιάς.

«Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μία έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα