Ελλάδα Πολιτική

Κορονοϊός: Διπλό μήνυμα Μητσοτάκη σε εξωτερικό και εσωτερικό – Νέα μέτρα μέχρι τέλος της εβδομάδας

Ακούστε το άρθρο

Με συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις του ο πρωθυπουργός επιχειρεί να στείλει πολλαπλά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και το εξωτερικό για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας από την φονική νόσο αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και θα απευθυνθεί στους πολίτες μιας χώρας που περνά ιδιαιτέρως δύσκολες στιγμές αυτή την περίοδο λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων αλλά και των θυμάτων λόγω του Κορωνοϊού.

Τα κυβερνητικά μέτρα που ελήφθησαν από την πρώτη στιγμή και επιβράδυναν σε σημαντικό βαθμό τον ρυθμό της μετάδοσης του Κορονοϊού έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί σημαντικά από την νόσο. Επιστήμονες από το εξωτερικό αναφέρουν συχνά σε συνεντεύξεις τους το παράδειγμα της Ελλάδας, για να τονίσουν πως οι γρήγορες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ήταν εκείνες που η χώρα μας δεν ακολούθησε τον δρόμο της Ιταλίας, της Ισπανίας της Βρετανίας αλλά και των ΗΠΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γίνει δέκτης συγχαρητηρίων από ομολόγους του για τον τρόπο που μέχρι στιγμής έχει διαχειριστεί την πανδημία.

Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στην ολομέλεια της βουλής για τις προσθήκες που θα γίνουν στον προϋπολογισμό λόγω των μέτρων για την ενίσχυση των πολιτών και των επιχειρήσεων για τον Κορωνοϊό. Παράλληλα θα αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, τονίζονται πως η μάχη με την φονική νόσο συνεχίζεται για αυτό απαιτείται απ’ όλους να βρίσκονται σε εγρήγορση. Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σημειώνοντας πως η πολιτεία βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους και θα τους ενισχύει διαρκώς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία ακόμη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μαξίμου, έστειλε νέο μήνυμα προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους ώστε να μην πάνε στράφι οι προσπάθειες που έχουν κάνει. “Είμαστε μία δημοκρατία της πειθούς και έχουμε καταφέρει και έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας. Την ηθική της ατομικής ευθύνης, νομίζω την έχουμε κάνει πράξη. Και σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε” τόνισε χαρακτηριστικά.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα νέα μέτρα

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή η κυβέρνηση αναμένεται να έχει ανακοινώσει την αύξηση των περιοριστικών μέτρων για τις μετακινήσεις των πολιτών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα υπάρχει χρονικό όριο στις εξόδους από το σπίτι όπως και η μείωση του αριθμού των sms που θα μπορούν να στείλουν, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας ορισμένες ώρες, πιθανότατα το βράδυ μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.

Πηγή: thetoc.gr

Όλη η επικαιρότητα