Ελλάδα

Κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα, 20 οι νεκροί στη χώρα μας

Ακούστε το άρθρο

48 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, Τρίτη ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 743.

134 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 45 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

20 ασθενείς, με μέσο όρο τα 75 έτη, έχασαν την ζωή τους.

Ν. Χαρδαλιάς: Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί τις οδηγίες

Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί πιστά, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου 1,3 εκατ. Sms διεκπεραιώθηκαν, ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

“Υγειονομική βόμβα” οι Ελληνες που γύρισαν από την Ισπανία – 21 βρέθηκαν θετικοί, ευτυχώς μπήκαν σε καραντίνα

Υγειονομική βόμβα αποδείχθηκαν οι Ελληνες που επαναπατρίστηκαν από την Ισπανία αφού όπως έδειξαν οι έλεγχοι 21 από τους 263 επιβάτες αποδείχθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Οπως είπε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας στην κριτική που ακούστηκε για το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί τέθηκαν σε απομόνωση, σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαμε λάβει μέτρα. Σημειώνεται ότι οι ταξιδιώτες αυτοί τέθηκαν σε απομόνωση στο ξενοδοχείο Stanley στο κέντρο της Αθήνας και θα παραμείνουν σε καραντίνα.

Η φράση “υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί” είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς σημειώνοντας οτι το μέτρο της απομόνωσης ελήφθη στη βάση επιστημονικών μοντέλων που έχουν δημιουργηθεί στην Πολιτική Προστασία.

Οπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς από τα 48 κρούσματα που ανακοινώθηκαν επισήμως σήμερα, τα 21 είναι ταξιδιώτες από την Ισπανία. Και πρόσθεσε οτι τα αυστηρά μέτρα ελήφθησαν επειδή ακριβώς υπήρχε η πληροφορία οτι υπάρχει έξαρση του κορονοιού στην Βόρεια Ισπανία από όπου ήρθαν οι δύο πτήσεις.

Τσιόδρας για την νεκρή γυναίκα στην Καστοριά από τον κορονοϊό: Πρέπει να υπάρχει συνεχής επικοινωνία με γιατρό

Ειδική αναφορά σε όσους νοσούν και βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό, έκανε Ο κ. Τσιόδρας. Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης είπε χαρακτηριστικά: “Λίγα λεπτά πριν με ενημέρωσαν για μια νεαρή συμπολίτσσα επαρχιακής πόλης, έμεινε σπίτι και διαγνώστηκε μετά θάνατον με τον ιό. Μου είπαν ότι υπήρχε χρόνιο πρόβλημα υγείας”

Ο κύριος Τσιόδρας έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες αναφέροντας ότι “για όσους μένουν σπίτι, πρέπει να υπάρχει συνεχής επικοινωνία με γιατρό έτσι ώστε αν υπάρξει επιδείνωση να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες”.

Υπάρχουν και καλά νέα στη μάχη με τον κορονοϊό

“Υπάρχουν όμως και κάποια αισιόδοξα νέα”, επισήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, αφήνοντας να εννοηθεί οτι η καμπύλη και των κρουσμάτων στην Ελλάδα -αν δεν παρουσιάζει σαφή κάμψη- δεν έχει την αύξηση που αρχικά φοβόντουσαν οι γιατροί.

“Δυο ημέρες στη σειρά υπάρχει μειωμένος αριθμός καταγραφής της νόσου και θανάτων στην γείτονα Ιταλία. Στη χώρα που ξεκίνησε η επιδημία, στην επαρχία Χουμπέι, ο περιορισμός σταματά την Τετάρτη. Όπως καταλαβαίνετε, η διάρκεια των μέτρων ήταν ένας σημαντικός παράγοντας”, τόνισε ο κ.Τσιόδρας.

“Οι αριθμοί που έχουμε είναι αναλογικά καλύτεροι από τις άλλες χώρες, όσοι πιστοί είμαστε στην τήρηση των μέτρων τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για όλους μας”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

“Όσο περισσότερο μελετούμε τον ιό, τόσο περισσότερο τον καταλαβαίνουμε. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι μια από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες στην απόκριση. Δεν πρέπει να κάτσουμε ως αβοήθητοι παρατηρητές αυτής της κατάστασης”, συνέχισε ο λοιμωξιολόγος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα