Κόσμος

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Νίκησε τη νόσο η… 95χρονη «νόνα Άλμα»

Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για το γηραιότερο κρούσμα, που θεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό, στη γειτονική χώρα – Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον θανατηφόρο ιό στην Ιταλία

Ένα αισιόδοξο μήνυμα έρχεται από την γειτονική Ιταλία στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Μια 95χρονη γυναίκα, η Άλμα Κλάρα Κορσίνι, διέψευσε τα δεδομένα για τον φονικό ιό, που τον θέλουν να δείχνει «προτίμηση» στις ευπαθείς ομάδες και κατόρθωσε να τον νικήσει, χωρίς την βοήθεια αντιικής φαρμακευτικής αγωγής, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.

Η 95χρονη είχε εισαχθεί με συμπτώματα κορωνοϊού σε νοσοκομείο κοντά στην πόλη Μόντενα της βορειοδυτικής Ιταλίας, στις 5 Μαρτίου και, παρά την προχωρημένη ηλικία της, θεραπεύτηκε πλήρως και έγινε το γηραιότερο άτομο στην χώρα της, που ανάρρωσε από τον θανατηφόρο ιό. «Είμαι καλά, είμαι εντελώς καλά», δήλωσε η γυναίκα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και μίλησε με επαινετικά λόγια για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που την φρόντισαν.

«Ήταν υπέροχοι, οι άνθρωποι που με φρόντισαν», ανέφερε η Κορσίνι, η οποία, ήδη, επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας που ζει, στην πόλη Φανάνο, κοντά στη Μόντενα. Το προσωπικό του οίκου ευγηρίας San Giuseppe, επιφύλαξε θερμή υποδοχή στη «νόνα Άλμα», την Παρασκευή το απόγευμα, όταν εκείνη επέστρεψε μετά την νοσηλεία της στο νοσοκομείο.

Η περίπτωση της υπέργηρης Ιταλίδας είναι μια νότα αισιοδοξίας στο βαρύ κλίμα που επικρατεί στη χώρα εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 63.927, ο αριθμός των νεκρών σε 6.077 και μόνο το Σάββατο απεβίωσαν από τον θανατηφόρο ιό 793 άνθρωποι και 651 την Κυριακή. Πάντως, η αύξηση των κρουσμάτων και ο αριθμός των νεκρών περιορίζονται σταδιακά, καθώς σήμερα οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη γειτονική χώρα ανήλθαν στους 601.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε στην εφημερίδα La Stampa πως «Ο κορωνοϊός αποτελεί μια πρόκληση για την κοινωνική και οικονομική αντοχή του έθνους και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει».

«Δεν βρισκόμαστε ακόμα στην πιο οξεία φάση της μετάδοσης και οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται. Στις επόμενες ημέρες αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των περιοριστικών μέτρων που έχουμε λάβει», ανέφερε ο Κόντε.

Εξαιτίας του θανατηφόρου ιού ο Πάπας Φραγκίσκος ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Μάλτα, στις 31 Μαΐου. Σε ανακοίνωσή του το Βατικανό ανέφερε πως «Το αποστολικό ταξίδι αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας». Η επίσκεψη του Πάπα στη Μάλτα θα ήταν το πρώτο ταξίδι του Ποντίφικα στο εξωτερικό για το 2020.

Όλη η επικαιρότητα