Πολιτισμός

Κορυφαίοι ζωγράφοι αποτύπωσαν την ιστορία της Κυπαρισσίας

kyp.jpg
Ακούστε το άρθρο
Διακεκριμένοι ζωγράφοι φιλοξενήθηκαν στην ιστορική πόλη της Κυπαρισσίας για τρεις ημέρες αποτυπώνοντας στον καμβά τη διαχρονική ιστορία του τόπου μέσα από διαδρομές που συνθέτουν μια τεχνοτροπία παραδομένη στο άρωμα της Παλιάς Πόλης.
 
Στην πρόσκληση για τη συμμετοχή στην υλοποίηση αυτής της ιδέας ανταποκρίθηκε και πρωτοστάτησε ο Κυπαρίσσιος  ζωγράφος Τάσος Αριδάς, ο οποίος με 15 ακόμη  ζωγράφους μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο Θανάσης Μακρής, ο Γιάννης Στεφανάκις κ.ά. συμμετέχουν στην προσπάθεια.
 
Κοντά τους ήταν η Πέρσα Παρίσου-Αθανασοπούλου από τα Φιλιατρά και οι Κυπαρίσσιοι ζωγράφοι Ελεάννα Μαρτίνου, Ελένη Τζιώρτζη, Βασίλειος Δημητρακάκης, Αννα Διπλαράκη και Κατερίνα Χρονοπούλου. Οι ζωγράφοι φιλοξενήθηκαν από το Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας στο art hotel ΑΠΟΛΛΩΝ, ενώ το Σαββατοκύριακο με τα καβαλέτα τους αποτύπωσαν την τέχνη τους σε πίνακες που θα τελειοποιηθούν στα εργαστήριά τους.
 
 
 
Στην εκδήλωση υποδοχής των ζωγράφων ο εκπρόσωπος του προγράμματος Νίκος Ιμιρζιάδης μίλησε για τον σκοπό της πρωτοβουλίας με την συμμετοχή, περιήγηση και φιλοξενία των καλλιτεχνών αποκαλύπτοντας ότι όλες οι δημιουργίες θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση για την Κυπαρισσία σε μεγάλο χώρο της Αθήνας όπου θα εκτεθούν τα έργα των δημιουργών.
 
Εξήγησε ότι η πρόταση αυτή θέλει να αναδείξει την ιστορική αξία της Παλιάς Πόλης που παρά τη φθορά του χρόνου διαθέτει πλούσια αρχιτεκτονικά μνημεία αλλά και ένα μοναδικό τουριστικό προιόν που μπορεί να εξάγει η Κυπαρισσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
Στην εκδήλωση υποδοχής η Τζίμα Ιμιρζιάδη άφησε τους δημιουργούς να εκφραστούν με τον τρόπο που ήθελαν σε γειτονιές της Παλιάς πόλης και με υπομονή να αποτυπώσουν το καμβά.
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Όλη η επικαιρότητα