Ηλεία

Κώστας Αλεξανδρόπουλος: Σε τροχιά ανάπτυξης η Ζαχάρω

Ακούστε το άρθρο

Στην ανάπτυξη σημαντικών δράσεων για την επίλυση προβλημάτων αλλά και την περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή , βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή Ζαχάρως.

Αυτό επισημαίνεται και από τον Δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο, ο οποίο το περασμένο χρονικό διάστημα βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με υπηρεσιακούς παράγοντες και συγκεκριμένα τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ κ Ραβούση και Μπακογιάννη, τους οποίους και ενημέρωσε για τις δυσμενείς επιπτώσεις που επιφέρουν οι περιοριστικοί όροι του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Όπως επισήμανε ο κ Αλέξανδρόπουλος παρότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην τροποποίηση των όρων, η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ενημέρωσης των αρμοδίων φορέων για το ζήτημα αυτό, καθιστώντας παράλληλα σαφές προς κάθε κατεύθυνση την αναγκαιότητα τροποποίησης των ορών του Προεδρικού Διατάγματος.

«Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί από την πρώτη στιγμή και πρέπει να κατανοήσουν όλοι, ότι οι περιοριστικοί αυτοί όροι που υπάρχουν, ουσιαστικά θέτουν σε κίνδυνο την συνέχιση της δραστηριότητας της τοπικής κοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή».

Επίσκεψη με θέμα τα έργα στην Περιφέρεια

Οι κατολισθήσεις στον δρόμο από Ζαχάρω προς Αρήνη καθώς και η επιτάχυνση των εργασιών για την κατασκευή του δρόμου στα μαρτυρικά χωριά της Αρτέμιδας και της Μακίστου, αποτέλεσαν τα κυρίαρχα θέματα της συνάντησης που υπήρξε με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομάτη, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή της Ζαχάρως, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκο Κοροβέση.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος « υπάρχει μία συνεχής επαφή με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να υπάρξει ένας σωστός προγραμματισμός για την ένταξη και χρηματοδότηση διαφόρων μικρών αλλά και σημαντικότερων έργων».

Μάλιστα για τον λόγο αυτό θα υπάρξει τις προσεχές ημέρες συνάντηση στην Πάτρα με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, προκειμένου να κατατεθεί από την Δημοτική Αρχή ένας πλήρης φάκελος με προτάσεις για χρηματοδοτήσεις έργων.

Αναφορά και στην απόφαση του Δικαστηρίου για Πανταζή

Όπως ήταν φυσικό ο κ Αλεξανδρόπουλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην απόφαση απόρριψης της ένστασης είχε καταθέσει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας ο Πανταζής Χρονόπουλος ως επικεφαλής του συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία» κατά της απόφασης που δεν του είχε επιτρέψει να είναι υποψήφιος στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου.
«Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη και ουσιαστικά σηματοδοτεί το τέλος μία πολύχρονης ταλαιπωρίας για τον Δήμο Ζαχάρως.

Τις επόμενες ημέρες αναμένουνε και την δεύτερη και τελευταία απόφαση από την Δικαιοσύνη προκειμένου να κλείσει ένας κύκλος που δυστυχώς είχε πολλές αρνητικές επιτπώσεις τόσο για τον δήμο Ζάχαρως όσο και για τους πολίτες

Πλέον ο δήμος μετά από πολλά χρόνια μπαίνει πλέον σε τροχιά αναπτυξιακή.
Κάτι που το οφείλουμε πρωτίστως στους δημότες μας.»

Όλη η επικαιρότητα