Κώστας Νικολούτσος: Συνέντευξη – Παρουσίαση του υποψήφιου δήμαρχου Πύργου

Στην επίσημη παρουσίαση του ονόματος, της παράταξης του («Μαζί Μπροστά»), καθώς και του λογοτύπου της, έκανε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Κώστας Νικολούτσος. Παράλληλα ο κ. Νικολούτσος αναφέρθηκε σε βασικές πτυχές του προγράμματος της παράταξης του το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα όπως ο ίδιος δήλωσε…

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κ. Νικολούτσου πραγματοποιήθηκε στο παραδοσιακό παντοπωλείο «Εδεάτρος» στον πεζόδρομο της οδού Μεταξά (σ.σ. Αρχαιολογικό Μουσείο).

Τα βασικότερα σημεία των λεχθέντων του υποψήφιου δήμαρχου Πύργου ήταν τα παρακάτω:

Για το λογότυπο

«Στο θέμα του λογοτύπου υιοθετήσαμε ένα αφαιρετικό τρόπο γραφής, μια σύνθεση η οποία είναι λιτή εκφραστικά, μια εκδοχή της παραστατικότητας με γεωμετρική προσαρμογή. Ξεφεύγουμε από τις περιττές λεπτομέρειες και το στοιχείο που θέλουμε να αναδείξουμε είναι ο τύπος του μηνύματος. Παράλληλα δίνουμε και ένα κίνητρο στο δημότη μας να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν και να δούμε κάποια θέματα από κει και πέρα που αντιστοιχούν στο δικό του πεδίο γνώσεων και ενδιαφερόντων. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε παρουσιάσει διαφορετικά τις τέσσερις δημοτικές ενότητες του Πύργου, του Βώλακα, της Ώλενας και του Ιάρδανου, χρησιμοποιώντας και χρώματα… το  μπλε και το γαλάζιο γιατί θέλουμε να συνδέσουμε όλο μας τον δήμο με το μεγάλο ατού που έχει, το μεγάλο θαλάσσιο μέτωπο που διαθέτει, το Ιόνιο αλλά και τον Αλφειό».

«Μαζί Μπροστά»

«Συντάξαμε και το δικό μας σλόγκαν, που είναι το «ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ», γιατί πιστεύουμε οποιαδήποτε δράση για το Δήμο, αν δεν έχει την συμπαράταξη του κόσμου, δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Θα είδατε και στα μέσα ενημέρωσης, ότι επιδιώκουμε με κάποια σύγχρονα γραφικά να συνοδέψουμε κάποιες τέτοιες παρεμβάσεις μας, όπως έχουμε κάνει την πρόταση για την κινητικότητα, την παρέμβαση και το ενδιαφέρον μας για τον πολιτισμό, για τα αδέσποτα ζώα και ένα σύνολο από θέματα τα οποία θα συνεχίσουμε να τα παρουσιάζουμε, ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εντύπωση της δημιουργικής αλλά και της αισθητικής προσέγγισης  για τα δικά μας θέματα».

Δημοτικά διαμερίσματα…

«Στο διάστημα που πέρασε, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το 90 % των διαμερισμάτων του Δήμου μας, σε μια συνεχή προσπάθεια να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για το πώς είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση. Τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά μας διαμερίσματα είναι τρία… το θέμα της αγροτικής οδοποιίας, της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού. Πιστεύουμε ότι αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν σύντομα και αποτελεσματικά, ενώ παράλληλα πρέπει να θέσουμε στο προσκήνιο και άλλα θέματα, όπως το κυρίαρχο θέμα της οδικής ασφάλειας».

 

Τουρισμός – Κρουαζιέρα

«Σαφώς ο τουρισμός συνδέεται με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Ο δικός μας ο σχεδιασμός θα είναι βραχυπρόθεσμος και μεσοπρόθεσμος, δηλαδή πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν άμεσα και πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν σε δεύτερο χρόνο. Για να γίνουν όμως αυτά και να έχουν αποτελεσματικότητα, πάνω απ’ όλα πρέπει να τακτοποιηθούν θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινή εικόνα της πόλης. Σημαίνει ότι μια πόλη για να προσβλέπει σε τουρισμό πρέπει να έχει πολύ καθαρό περιβάλλον, να έχει καλές υποδομές και οπωσδήποτε καλούς τρόπους προσέγγισης. Δεν γίνεται να είναι καταστραμμένα τα πεζοδρόμια και οι ράμπες πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα, κλειστές. Όλα αυτά πρέπει να δημιουργηθούν σε άμεσο χρόνο και με συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια για τον τουρισμό  να γίνει η προσέγγιση σε ειδικές τουριστικές αγορές για να έρθει κόσμος στην πόλη μας. Αναγνωρίζω ότι υπάρχει το θέμα της οικονομικής κρίσης, αλλά παρόλα αυτά ο στόχος μας πρέπει να είναι μια πόλη πιο φιλική στους επισκέπτες, στους οποίους εντάσσουμε και αυτούς οι οποίοι έρχονται μερικές φορές το χρόνο, και αυτό το επονομαζόμενο citybreak , να γίνει κάπως πιο συστηματικό για τον Πύργο».

«Όσον αφορά την κρουαζιέρα η θέση μου, την οποία έχω εκφράσει και παλιότερα, είναι ότι είναι χαμηλή η κατά κεφαλήν κατανάλωση και άρα πρέπει να βελτιώσουμε αυτόν τον παράγοντα.  Βέβαια μας ανησυχεί πάρα πολύ το γεγονός ότι ένα 35 % των επισκεπτών από τα καράβια δεν κατεβαίνουν στην πόλη. Άρα είναι κάτι που θα μας απασχολήσει και γι’ αυτά τα θέματα θα κινηθούμε με επαγγελματισμό. Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουμε ανθρώπους της αγοράς, ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν το προϊόν. Η Μεσόγειος θα είναι πρώτη σε εξέλιξη σε λίγο, άρα η Ελλάδα διεκδικεί ένα μεγάλο μερίδιο και ο τόπος μας ακόμα μεγαλύτερο, γιατί ξέρετε ότι μέχρι τώρα αυτό το προϊόν  για μας- αν εξαιρέσουμε το Κατάκολο- για τα υπόλοιπα μέρη τα δικά μας, δεν είναι τόσο σημαντικό».

«Σκοπεύουμε επίσης στο πλαίσιο του τουρισμού  να έχουμε ριζική παρέμβαση κατά μήκος του Αλφειού, κάτι το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ μεγάλο ατού για την πόλη. Βλέπουμε θετικά το θέμα του επαναπλημμυρισμού της λίμνης  Μουριάς  αλλά όλα αυτά πρέπει να συνδεθούν με το θαλάσσιο μέτωπο».

Αθλητισμός

Στο θέμα του αθλητισμού, που και αυτό συνδέεται με τον τουρισμό, η φιλοδοξία μας είναι ότι από τη στιγμή που έχουμε τόσο μεγάλους πρωταθλητές από τον τόπο μας και ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό, να μπορέσουμε να διοργανώσουμε αθλητικές εκδηλώσεις τουλάχιστον εθνικού επιπέδου, που θα μπορέσουν να φέρουν και πολύ κόσμο στη περιοχή μας».

Σύνδεση με Αρχαία Ολυμπία

«Η Αρχαία Ολυμπία δεν έχει συνδεθεί επαρκώς  με το Δήμο μας και βέβαια δεν έχει αναδειχθεί όπως θα έπρεπε, ούτως ώστε αυτό το brand να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά για όλους μας. Έχουμε ελπίδες ότι αυτό θα το καταφέρουμε και φιλοδοξούμε να συνεργαστούμε στενά με τον Δήμο  Αρχαίας Ολυμπίας, ο οποίος είναι συνδεδεμένος διοικητικά και εμπορικά με τον Πύργο. Πρέπει να συνδεθούμε παραπάνω, ώστε το τουριστικό προϊόν να είναι ένα ευρύτερο για να μπορέσει να ενταχθεί σε επεμβάσεις και χρηματοδοτήσεις που έχουν να κάνουν με την ΟΧΕ,  με το τρένο κ.α.  Όλα αυτά θα τα βάλουμε σε ένα ενιαίο σκεπτικό για να μπορέσουμε να έχουμε κάποια αποτελέσματα με αυτόν τον τρόπο».

Τέλος ο κ. Νικολούτσος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτροφικές μονάδες στην βόρεια περιοχή του δήμου Πύργου, μίλησε για εφαρμογή νέων τεχνολογιών (σ.σ. φωτισμός led, 5G συνδέσεις κ.α.), όπως και για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.