Εκλογές

Κώστας Τζαβάρας: Γιατί η Ιστορία του τόπου μας πρέπει να μένει πάντα ” ζωντανή!”

101_7898_d.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ίσως και η καλύτερη είδηση της χρονιάς για την Νέα Φιγαλεία, η πρόταση του πρώην υπουργού πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα για την ίδρυση Συλλόγου Φίλων Επικουρείου Απόλλωνα η οποία και έγινε πράξη την ίδια ακριβώς στιγμή!

Ο πρώην Υπουργός βρέθηκε πρίν λίγες μέρες στη Νέα Φιγαλεία παρέα με δεκάδες κατοίκους για να συζητήσουν διάφορα θέματα που προβληματίζουν τους ιδίους αλλά και θέματα σχετικά με την ανάπτυξη και τα έργα των επόμενων ετών στη περιοχή.

Στα πλαίσια συζήτησης για τον Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα ο κ.Τζαβάρας “πέταξε” στο τραπέζι την ιδέα ίδρυσης ενός συλλόγου φίλων του Επικουρείου Απόλλωνα με μέλη όλους όσους επιθυμούν. Αυτή η πρόταση κέρδισε το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρησκομένων και χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό συγκεντρώθηκαν αμέσως πάνω από 45 υπογραφές με τα ιδρυτικά μέλη με πρώτη υπογραφή αυτή του κ.Τζαβάρα.

Ο πρώην υπουργός θέλησε να αφυπνίσει τους πολίτες όχι μόνο στο θέμα ανάδειξης και προστασίας του Ναού αλλά και στο γεγονός ότι μια μεγάλη ομάδα φίλων του ναού, θα μπορέσει να θέσει θέμα επιστροφής των κλεμμένων Μαρμάρων του Ναού του Επικουρείου Απόλλωνα να διεκδικήσει Αρχαιολογικό Μουσείο με τα αρχαία και τα γλυπτά του Επικουρείου Απόλλωνα στη Φιγαλεία αλλά και να τρέξει διαδικασίες που αφορούν την αναστήλωσή του.

Αυτή η είδηση είναι πολύ σημαντική για τη περιοχή της Φιγαλείας η οποία με την βοήθεια και τη συνεργασία όλων μπορεί να αλλάξει σελίδα και να γίνει ένα κέντρο πολιτισμού αντίστοιχο πολλών άλλων στην Ελλάδα.

Όλη η επικαιρότητα