Ηλεία Πολιτική

Κώστας Τζαβάρας: «Να αρθεί η αδικία εις βάρος της Ανδρίτσαινας»

Ακούστε το άρθρο

Τον επαναχαρακτηρισμό της Ανδρίτσαινας ως δυσπρόσιτης περιοχής ζητά με Ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, προκειμένου να αρθεί η αδικία που επιφέρει για μία ακόμα χρονιά προβλήματα στη στελέχωση του Γυμνασίου & Λυκείου Ανδρίτσαινας με εκπαιδευτικό προσωπικό, και μάλιστα σε βασικές ειδικότητες στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Ο Κώστας Τζαβάρας επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τον Σεπτέμβριο του 2018, αφού είχε ολοκληρωθεί η α’ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών, να αποχαρακτηρίσει από δυσπρόσιτα τα σχολεία της κατηγορίας Θ, όπου ανήκουν το Δημοτικό Σχολείο της Λεύκης, το Γυμνάσιο Καλλιθέας και το Γυμνάσιο-Λύκειο Ανδρίτσαινας, αγνοώντας τις προτάσεις αυξημένης μοριοδότησης που κατέθεσαν τα αρμόδια Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ), αλλά και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της Ανδρίτσαινας, η οποία περιβάλλεται από ορεινούς όγκους και η χιλιομετρική της απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα υπερβαίνει τα 60 χλμ.

Με την πρόχειρη αυτή απόφαση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά αποδυνάμωσε τις σχολικές μονάδες της Ανδρίτσαινας, καθώς στέρησε από τους αναπληρωτές καθηγητές το κίνητρο της διπλής μοριοδότησης, ώστε να το επιλέξουν για την τοποθέτησή τους.

Κατά συνέπεια, και η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με σημαντικά κενά σε βασικές ειδικότητες (Φιλόλογοι, Οικονομολόγοι, Κοινωνιολόγοι, κ.ά.) που αφορούν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, σύμφωνα με όσα επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο τοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η παιδεία αποτελεί τη βασική αποστολή του Κράτους και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει, να προάγει και να εγγυάται τη δωρεάν παροχή της αδιακρίτως σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Η κατάφωρα άδικη και αδικαιολόγητη απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2018 στερεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων Ανδρίτσαινας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η αδικία που συντελέστηκε εις βάρος τους», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

Όλη η επικαιρότητα