Ηλειούπολη

Κώστας Τζουανόπουλος – Μαρία Ναστάκα: Ο γάμος της ομορφιάς τους

Ακούστε το άρθρο

Η αγάπη είναι ευτυχία και όταν μάλιστα την νιώθεις από τόσο μικρός, τότε πετάς στους ουρανούς του ονείρου. Εκείνος είναι μόλις 28 χρονών και εκείνη το ίδιο. Γνωρίστηκαν στην πόλη της Τιμισοόρα Ρουμανίας όταν ο καλοσυνάτος και διαλεκτό παιδί της Πυργιώτικης κοινωνίας, Κώστας Τζουανόπουλος, σπούδαζε οδοντιατρική, ενώ η πανέμορφη Μαρία Ναστάκα σχεδιάστρια μόδας.

Από την πρώτη στιγμή έγιναν αχώριστοι. Αφού τελείωσαν τις σπουδές τους έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα. Ο παράφορος έρωτάς τους αποτυπώθηκε όταν τους καμαρώσαμε στη γαμήλια τελετή που έγινε στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου Κατακόλου. Η αισθησιακή νύφη Μαρία, με το εντυπωσιακό νυφικό της από οίκο της Ρουμανίας, έκλεψε τα βλέμματα όλων, όταν την υποδέχτηκε στα σκαλιά της εκκλησίας, ο άντρας της ζωής της. Γοητευτικός κι αυτός με σικάτη εμφάνιση, μαζί με τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της ζωής του, τον πατέρα του Δημήτρη, που ήταν φανερά συγκινημένος, την αγαπημένη του μάνα Νικολέτα, που ήταν χαρούμενη και χαμογελαστή και τον αγαπημένο του αδελφό, Άγγελο. Κοντά τους ο πιο αγαπημένος παιδικός φίλος του Κώστα, ο πολιτικός μηχανικός Μάριλος Πεντζούρης.

Γνωρίζονται από τότε που ήταν συμμαθητές στην 1η Δημοτικού, τον νιώθει αδελφό γι’αυτό και τον διάλεξε για κουμπάρο του.

Μας είπαν όλοι ειλικρινά ότι χαίρονται τον έρωτα και την αγάπη του Κώστα και της Μαρίας και τους εύχονται να ζουν μαζί ο ένας για τον άλλον. Και ήρθε η μεγάλη στιγμή, όλα είχαν μεταμορφωθεί στον χώρο της εκκλησίας από τα εκατοντάδες ροζ τριαντάφυλλα σε ιδιαίτερα μπουκέτα, δια χειρός Λάμπη Δρογγίτη, που ακούραστος, με λιτή κατασκευή, έδωσε αριστουργηματική εικόνα. Οι λαμπάδες είχαν την ίδια δημιουργία από τα ροζ τριαντάφυλλα και τα στέφανα στόλιζαν το γεμάτο λουλούδια τραπέζι.

Η αύρα της γαμήλιας τελετής ήταν έντονα συγκινησιακή, τόσο για τον άγγελο προστάτη πατέρα τους, τον γνωστό οδοντίατρο Δημήτρη Τζουανόπουλο, που λατρεύει με πάθος τον Κώστα και τον Άγγελο. Η έγνοια για τις σπουδές και των δυο γιων του, του Κώστα και του Άγγελου, για να γίνουν οι συνεχιστές του επαγγέλματος και οι δυο ήταν μεγάλη. Τα κατάφεραν και τώρα είναι οδοντίατροι στην πόλη που αγάπησαν, παίρνοντας από εκείνον την εργατικότητά του, την αισιοδοξία του. Το πείσμα, την υπομονή και την καλοσύνη, αρετές που κληρονομήθηκαν από την μοναδική μάνα τους που της έμοιασαν στην ομορφιά της ψυχής της. Με την ευλογία του Θεού, παντρεύτηκαν, ο Κώστας και η Μαρία και δέχτηκαν τις ευχές των εκατοντάδων καλεσμένων, που οι περισσότεροι ήταν τα χαμογελαστά πρόσωπα των νέων φίλων τους.

Ζήσαμε τα γέλια τους, τη χαρά τους, το κέφι τους για χορό. Το χαρήκαμε στο πάρτι της χαράς τους στο «Touris». Εκεί, όπως πάντα, μας υποδέχτηκε με χαμόγελα και με την πιο μεγάλη ετοιμασία γεύσεων η ιδιοκτήτριά του Βάσω Αϊδώνη και ο γιος της Θανάσης Τουρής. Απολαύσαμε μια βραδιά ξεχωριστή με τη φρεσκάδα του Κώστα και της Μαρίας, του αδελφού του Άγγελου και του κουμπάρου του και καλού παιδιού Μάριλου Πεντζούρη που κατάφεραν να κάνουν όλοι μαζί ένα πάρτι χορού. Τα ποτά έρρεαν άφθονα, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια του Κώστα και της Μαρίας με τις ευχές όλων.

Να γίνουν και οι δυο δημιουργικοί και να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στη νέα ζωή που θα λάμπει στα μάτια ενός παιδιού δικού τους.

Όλη η επικαιρότητα