Συνεντεύξεις

Κώστας Ζαπάντης:«Πρωταθλητής στο Kickboxing»

kentrikh_foto.jpg
Ακούστε το άρθρο

Από μικρό παιδί αγαπούσε και θαύμαζε τις πολεμικές τέχνες και εκείνο που τον «τράβηξε» ήταν το Kickboxing, ένα άθλημα, που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο στην περιοχή μας. Ο Κώστας Ζαπάντης, από την Αμαλιάδα, στα 28 του χρόνια, έχει καταφέρει να κάνει αυτό που αγαπά, αυτό που τον κάνει να νιώθει δυνατός, όχι μόνο σωματικά, αλλά κυρίως πνευματικά, αφού το άθλημα αυτό, σε κάνει να προσδιορίζεσαι πρώτα ως άνθρωπος, που σέβεσαι τον συνάνθρωπό σου και ύστερα ως πρωταθλητής!

Ο Κώστας ασχολείται με το Kickboxing από το 2011. Σε αυτή την πορεία του τον έχει βοηθήσει σημαντικά ο προπονητής του, Τόνυς Ανυφαντής, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια τον στηρίζει και κυρίως πιστεύει στην ικανότητά του.

«Ο προπονητής μου, μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μεγάλες διοργανώσεις και να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών του», αναφέρει ο Κώστας, όταν τον ρώτησα τι είναι εκείνο που θεωρεί πως τον βοήθησε στο χώρο. Η πρώτη του λέξη ήταν αυτή, ο άνθρωπος δηλαδή, που είναι δίπλα του και κάθε ημέρα εκτός από το να τον προπονεί, του δίνει τη δυνατότητα να μαθαίνει και τον ίδιο τον εαυτό του.

Εκείνο που τον ώθησε να ασχοληθεί με το Kickboxing ήταν η αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες. Έτσι, μόλις έμαθε πως δημιουργήθηκε τμήμα πολεμικών τεχνών στην Αμαλιάδα θέλησε να δοκιμάσει και να μάθει περισσότερα πράγματα μέσα από αυτό αλλά και για αυτό το άθλημα.

Κατάληξη, όπως επισημαίνει, ήταν να το αγαπήσει ακόμα περισσότερο και να το ακολουθήσει συνεχίζοντας πιστός σε αυτό, μέχρι σήμερα.

Ο Κώστας Ζαπάντης, στο ενεργητικό του έχει πολλές διακρίσεις μέσα από τις οποίες αποδεικνύεται η ικανότητά του σε αυτό που κάνει.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μέσα σε έντεκα αγώνες, μετρά εννέα νίκες και δύο μόλις ήττες! Έχει διακριθεί συγκεκριμένα στις διοργανώσεις: No limits 17, No limits 20, Joya Cup 2013, Korinthian Championship 2013, Ilis Fight Games, Fight Night I, Scorpion VIP Edition, Gladiator 9 και τέλος στο δικό μας Warrior Night II!

Ο Κώστας είναι ένα παιδί, που «μεγαλώνει» μέσα από το Kickboxing. Κάθε φορά που βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, νιώθει απίστευτο άγχος. Κάπως έτσι περιγράφει τα συναισθήματά του, τα οποία όμως, μόλις μπαίνει στο ρινγκ τα αφήνει πίσω του.

«Κάθε φορά που βρίσκομαι σε έναν αγώνα θα έλεγα πως νιώθω τρομερό άγχος. Υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα μα μόλις ανεβαίνω στο ρινγκ τα ξεχνώ όλα και δεν σκέφτομαι τίποτ’ άλλο πέραν του να δώσω έναν τίμιο και καθαρό αγώνα με σεβασμό προς τον αντίπαλό μου», αναφέρει ο Κώστας.

Είναι αρκετά αισιόδοξος καθώς, όπως μας λέει, πιστεύει πως όσες αντιξοότητες και αν βρεθούν στο δρόμο του θα τις ξεπεράσει με προσωπική προσπάθεια, το χαμόγελό του που δεν αφήνει ποτέ και την απέραντη καλοσύνη που έχει μέσα στην ψυχή του.

«Μου αρέσει να ζω την κάθε μέρα που περνά και πάντα να χαμογελάω», λέει ο Κώστας, που ταυτόχρονα είναι αρκετά κοινωνικός και το σημαντικότερο τρέφει αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπό του.

Το παραπάνω, αποδεικνύει πως μπορεί το Kickboxing να θεωρείται από πολλούς ένα σκληρό άθλημα, όμως, φαίνεται ξεκάθαρα, πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό – αν θα μπορούσαμε να τους ψυχολογήσουμε – είναι άνθρωποι που έχουν μέσα στην καρδιά τους, καλοσύνη, αγάπη και ευγένεια.

Τελειώνοντας την κουβέντα μας, ο Κώστας, θέλοντας να μας πει τους στόχους του ως προς το συγκεκριμένο άθλημα, είναι να συνεχίσει τους επαγγελματικούς αγώνες και το επόμενο διάστημα και να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία. Στόχος, είναι να καταφέρει να πάρει την μαύρη ζώνη και στη συνέχεια να μπορέσει να περάσει στη σχολή προπονητών που μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να κάνει αργότερα κάτι δικό του στο συγκεκριμένο χώρο.

Σκοπός του είναι να μπορέσει να μεταδώσει την γνώση και την εμπειρία του σε ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να μάθουν και αγαπούν το άθλημα, κάτι που είναι σίγουρο πως θα το πετύχει χωρίς καμία δυσκολία.

Όλη η επικαιρότητα