Αθλητισμός Ποδόσφαιρο

Κούγιας: Εύκολη κλήρωση για ΑΕΛ

Ακούστε το άρθρο

Η κλήρωση της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας, έπαιξε… παιχνίδια στον Αλέξη Κούγια, καθώς έφερε απέναντι την νυν ομάδα του, την ΑΕΛ, με την πρώην, την Παναχαϊκή.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Λάρισσας, μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόνησσος» για την ομάδα της Πάτρας και τις ελπίδες διάκρισης της στον θεσμό, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά τους διοικητικούς ηγέτες της Παναχαϊκής, αλλά και στον Κώστα Κατσουράνη.

Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας μίλησε:

-Για την κλήρωση:

«Για μας θεωρώ πως είναι σχετικά εύκολη η κλήρωση, γιατί έχουμε μέσα την Παναχαϊκή και έξω την Αναγέννηση, που τώρα φτιάχνει ομάδα. Να ξέρετε πως οι διαφορές των καλών ομάδων της Super League, ανάμεσα στις οποίες είναι πλέον και η ΑΕΚ, και των ομάδων της Football League είναι τεράστιες. Για την Παναχαϊκή, λοιπόν, θα είναι επιτυχία να πάρει αποτέλεσμα σ’ ένα απ’ τα δύο παιχνίδια της με τις δύο ομάδες της Super League, αλλά ποδόσφαιρο είναι… Θεωρητικά, όμως, έχει ελπίδες η Παναχαϊκή έτσι όπως είναι το πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση πως τελευταία αγωνιστική θα κερδίσει τον Παναθηναϊκό, οπότε θα κριθούν όλα στο μεταξύ μας παιχνίδι».

-Για το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής:

«Απ’ ό,τι έχω διαπιστώσει, ο σχεδιασμός της Παναχαϊκής, με βάση τις μεταγραφές που έκανε και με βάση το ρόστερ της, δεν είναι για να διεκδικήσει άνοδο. Ο Αρης, τα Τρίκαλα και ο ΟΦΗ φαίνεται, απ’ τις μεταγραφές, να ‘χουν προβάδισμα. Προσέξτε όμως: η Παναχαϊκή υπερέχει από Αρη και ΟΦΗ και σε οργάνωση, και σε νοικοκυριό, και στο οικονομικό. Ο Αρης και ο ΟΦΗ πρόλαβαν μέσα σ’ ένα χρόνο και χρεώθηκαν, με αποτέλεσμα να ‘χουν οικονομικά προβλήματα. Αν δεν καταφέρουν να ξεφύγουν στις πρώτες 10 αγωνιστικές και αρχίσει και η πίεση απ’ τον κόσμο τους, θα κλατάρουν. Και η Παναχαϊκή θα ‘χει την ευκαιρία, εφ’ όσον έχει μείνει σε απόσταση βολής, να ενισχυθεί τον Γενάρη και να κάνει την έκπληξη στο β γύρο. Ο Κατσουράνης είναι η ελπίδα της Παναχαϊκής, εφ’ όσον του δώσουν ό,τι ζητήσει. Οι ιδιοκτήτες της Παναχαϊκής, που δεν γνωρίζω επακριβώς και ποιοι είναι, εκτιμώ πως είναι απλώς φίλαθλοι της ομάδας και δεν έχουν καμία ποδοσφαιρική γνώση και εμπειρία. Αρα, όλα εξαρτώνται από τον Κατσουράνη, που επειδή έχει και γνώσεις και ικανότητες, μπορεί να τα καταφέρει, εφ’ όσον τον Γενάρη του δώσουν και τη δυνατότητα να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις».

-Για τη φιλοξενία που θα τύχει η Παναχαϊκή στη Λάρισα:

«Και το ρωτάτε; Θα τους φιλοξενήσω σαν να ‘ναι δικοί μου άνθρωποι. Η φιλοξενία θα είναι υποδειγματική. Θα τους παραχωρήσω, αν θέλουν, και τις σουίτες μου στο AEL FC ARENA. Η προηγούμενη φορά που βρέθηκα αντίπαλος της Παναχαϊκής ήταν μια οδυνηρή εμπειρία για μένα. Δεν θα ξεχάσω συμπεριφορές ανθρώπων που για να δείξουν πως ήταν απέναντί μου, έκαναν απρέπειες και αθλιότητες. Και μιλάω για τον Τσιριμπή… Κάποιοι ξεπέρασαν τα όρια τότε».

Όλη η επικαιρότητα