Πολιτική

Κουμουτσάκος: Πηγή ισχύος και ευημερίας η θάλασσα

Ακούστε το άρθρο

«Η θάλασσα είναι η πηγή ισχύος και ευημερίας για την Ελλάδα», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος βουλευτής Β’ Αθηνών και επικεφαλής του τομέα εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, κατά την οποία είκοσι πολίτες με ειδικές γνώσεις μίλησαν για θέματα τρέχουσας ναυτιλιακής επικαιρότητας.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» στο Σαρωνικό, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ας ελπίσουμε ότι θα το ξεχάσουμε σύντομα ως προς τις συνέπειες, αλλά όχι ως προς τις αιτίες του». Αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους από τον χώρο της ναυτιλίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας, επεσήμανε ότι «οι πολιτικοί πρέπει να μπορούμε να ακούμε, καθώς αυτό είναι το ουσιαστικό νόημα της σημερινής εκδήλωσης».

«Πηγή ισχύος, τόσο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε γεωστρατηγικό επίπεδο», χαρακτήρισε την ελληνική ναυτιλία και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, βουλευτής Λασιθίου, επικεφαλής τομέα Ναυτιλίας της ΝΔ. Όπως είπε, «για τη ΝΔ η ναυτιλία αποτελεί στρατηγική επιλογή», ενώ όπως έκανε γνωστό, το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εν λόγω τομέα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα σταθεί αρωγός σε ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα