Κουνουπέλι: Η ελπίδα «έσβησε» μεσοπέλαγα – Εντοπίστηκε ιστιοπλοϊκό με 44 μετανάστες

Δεν κατάφεραν ούτε αυτή τη φορά να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, να μεταβούν δηλαδή σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης αφού το ιστιοπλοϊκό που επέβαιναν έγινε αντιληπτό από Λιμενικό σκάφος και το όνειρο έγινε πάλι σκληρή πραγματικότητα.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης Λιμενικό σκάφος εντόπισε ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής του Κουνουπελίου ιστιοπλοϊκό στο οποίο επέβαιναν 44 παράτυποι μετανάστες (Ιρανοί και Ιρακινοί) και ένας διακινητής υπηκοότητας Λετονίας. Το σκάφος είχε ξεκινήσει από ακτή της Καλόγριας στο νομό Αχαίας.

Όλοι μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης

Συγκεκριμένα στο ιστιοπλοϊκό επέβαιναν 45 άτομα (24 άντρες, 12 παιδιά και 8 γυναίκες και ο  Λετονός διακινητής). Κάποιοι διέθεταν τα απαιτούμενα έγγραφα , κάποιων  άλλων τα χαρτιά είχαν λήξει ενώ ελάχιστοι δεν είχαν. Για  αρκετή ώρα μετά τον εντοπισμό τους οδηγήθηκαν και παρέμεναν σε κτίριο του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης για την διαδικασία ταυτοποίησης η οποία ολοκληρώθηκε στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Το πρωί της Παρασκευής όσοι διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα θα οδηγηθούν στις δομές που φιλοξενούνταν ενώ πρέπει να τονιστεί ότι κανένας από τους ανωτέρω δεν θα οδηγηθεί στη δομή της Μυρσίνης, στο LM Village όπου αυτή την στιγμή φιλοξενούνται 55 οικογένειες και συγκεκριμένα 289 άτομα εκ των οποίων τα 155 είναι παιδιά.

Ναμπίλ: «Το Λιμενικό πρέπει να ενισχυθεί»

Ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε για το θέμα: «Τελευταία περιοχές όπως η Γλύφα, το Κατάκολο, η Καλογριά έχουν μπει στα σχέδια των διακινητών. Έχουμε ζητήσει από το υπουργείο να ενισχυθούν εδώ οι δυνάμεις του Λιμενικού γιατί η ακτογραμμή είναι μεγάλη και το προσωπικό ελάχιστο.Ελπίζω επίσης να γίνει σύντομα και εδώ στην Κυλλήνη Λιμεναρχείο όπως ειπώθηκε τελευταία για να υπάρχει περισσότερο προσωπικό και μέσα. Η Πολιτεία επίσης δεν έχει φροντίσει να υπάρχει χώρος προσωρινής στέγασης αυτών των ανθρώπων, γιατί εδώ δεν έχουμε τον κατάλληλο χώρο. Οι άνθρωποι θα κοιμηθούν στο πάτωμα και οι συνθήκες δεν είναι ανθρώπινες. Ευτυχώς που βοηθά η 117 ΠΜ στην σίτισή τους. Πρέπει λοιπόν αυτό το πρόβλημα να λυθεί »